17 / 04 / 2024

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin inşaatında son durum!

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin inşaatında son durum!

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, temeli geçtiğimiz Eylül ayında atılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin inşaatını gezip inceleyen, projenin geldiği nokta hakkında yetkililerden bilgi aldı.



Bursa'nın, 23 yıl süren kuşatmanın ardından 6 Nisan 1326 tarihinde Orhan Bey tarafından fethedilişinin 3 boyutlu olarak anlatılacağı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, aynı zamanda Osmanlının Beylikten Cihan Devletine uzanan yolculuğunu da, panoramik bir şekilde görüp öğrenme, hafızalarda canlandırma imkanı sunacak. Temeli geçtiğimiz Eylül ayında atılan müze inşaatını gezip inceleyen, projenin geldiği nokta hakkında yetkililerden bilgi alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bursa için bir ilk olan, aynı zamanda kendi içerisinde de pek çok ilkleri barındıran Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde inşaat çalışmaları büyük bir hızla sürüyor. Betonarme kısmı biten projede, çelik konstrüksiyoıı uygulamalarına başlandı. İnşallah, 2016 yılı sonu itibariyle betonarme ve çelik konstrüksiyon gibi kaba inşaat dediğimiz kısımlar tamamlanarak. sanatsal kısımlar dediğimiz işçiliğine geçilecek" dedi. 


SOHBET ETTİ 


İnşaat alanındaki inceleme gezisi sırasında, çay molası veren işçilerin yanına uğrayıp bir süre sohbet eden Başkan Mustafa Dündar, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin, Bursa'ya değer katan bir proje olduğunu ifade etti. Başkan Dündar, "Bursa'yı, Bursa dışını taşıyacak ciddi, kapsamlı bir proje. Bursa'nın ilklerinden olacak müze inşaatımızda betonarme kısmı bitti diyebiliriz. Şu anda çelik konstrüksiyon çalışmaları devam ediyor. İnşallah 2016 yılı sonu itibariyle betonarme ve çelik konstrüksiyoıı gibi kaba inşaat dediğimiz kısım tamamlanarak, ince işçiliğe, sanatsal kısımların uygulamasına geçilecek. Çalışmalarımız büyük bir hızla sürüyor. hedefimiz burayı bir an önce bitirip hizmete açmak" dedi. 


TURİZM KENTİ 


Kamberler Parkında inşa edilen müzenin Bursa'ya değer katmasının yanında, eğitici bir yönünde olacağına vurgu yapan Başkan Mustafa Dündar, "Müzeyi ziyaret edenler, Bursa'nın fethi ve o dönem ki yaşayış hakkında bilgi sahibi olacak. Diğer taraftan ise, turizm kenti Bursa'ya gelecek yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının artmasına da önemli katkı sağlayacak. Konum itibarı ile son derece stratejik bir noktada bulunan Panorama 1326. Bursa'nın tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin hareketlenmesine de ciddi katkı sağlayacak. Şu anda sanatçılarımız resim kısımlarının çalışmasını önemli ölçüde tamamladı. Resmin unsurları olan figürlerin imalatına başladılar. Panoramik müzemiz, tamamlandığında, Bursa'nın simgelerinden birisi olacak" diye konuştu. 




Bursa Hayat


Geri Dön