19 / 04 / 2024

Papua Yeni Gineliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Papua Yeni Gineliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Papua Yeni Gine vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Papua Yeni Gineliler Türkiye'den ev alabilir mi? Papua Yeni Gineliler Türkiye'den arsa ve işyeri alabilir mi?



Papua Yeni Gineliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Papua Yeni Gine, Avustralya kıtasında bulunan bağımsız bir devlettir. Yeni Gine adasının doğu kısmını ve civar adaların bir kısmını kapsar. Yeni Gine adasının batı kısmı ise Endonezya'ya bağlıdır.


Papua Yeni Gine, Güneybatı Pasifik’te, Avustralya kıtasının kuzeyinde ve ekvatorun güneyinde, 0°-10° güney enlemleri ve 130°-150° doğu boylamları arasında, Yeni Gine Adasının doğu yarısı, Bismarck Adaları ve birçok bitişik ada gruplarını içine alan bağımsız bir ülkedir. Batısında Endonezya, güneyinde Avustralya bulunur.


Peki, Papua Yeni Gine vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Papua Yeni Gineliler Türkiye'den ev alabilir mi? Papua Yeni Gineliler Türkiye'den arsa ve işyeri alabilir mi?


Tapu Kanununda yapılan düzenlemelere göre, yabancı ülke vatandaşları Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul satın alabiliyor. 


Papua Yeni Ginelilerin tapu işlemlerini tamamlayabilmeleri için aşağıdaki belgeleri temin etmeleri gerekiyor.


Tapuda yabancılardan istenen belgeler:

A. Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir.



Geri Dön