28 / 03 / 2024

Paris ve Disneyland turları iptal edildi!

Paris ve Disneyland turları iptal edildi!

Sözde Ermeni soykırımını inkar yasasının Fransız Meclisi'nden geçmesi Türklerin en çok seyahat ettiği Paris turlarına yansıdı. Sömestrdeki Disneyland başta tüm Paris turlarında iptaller başladı



Fransa'nın Sözde Ermeni Soykırımı'nı reddetmeyi suç sayan yasayı dün Fransız Meclisi'nde onaylamasının ardından Türklerin Avrupa'da en fazla seyahat ettiği yerler arasında bulunan Paris turlarında iptaller başladı. Turizmciler tatilcilerin bu tür durumlarda duygusal hareket ettiklerini söyleyerek "Paris başta olmak üzere Fransa'ya yapılan turlar yüzde 50'nin üstünde düşer. Ayda bir grup bile getirsek iyi sayarız" görüşünde birleşti. Kappa Tur Başkanı Kaan İşçil, bu kararın çıkacağını öngördüklerini söyleyerek Fransa'daki otel ve havayollarına yapacakları ön ödemeleri de bu nedenle geri çektiklerini açıkladı. İşçil, "İlk aşamada yaklaşık 300-400 bin euro ön ödememizi geri çektik. Diğer şirketlerle birlikte bu 10 milyon euroları bulur" diye konuştu. Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, Fransa'nın kararının turizm açısından olumsuz yansımaları olacağını kaydetti. Çilsal, "Şubatta Disneyland en çok tercih edilenler arasındaydı. Ancak artık ilgi olmayacağını düşünüyoruz" dedi.

Paris yerine Londra satarız
Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran ise "Yılbaşı turlarında Paris çok tercih edildi. Ancak bu karar Paris başta olmak üzere Fransa turlarını ciddi şekilde etkileyecek" diye konuştu. Onaran, Paris turları yerine Londra, Barselona, Milano gibi Avrupa şehirlerini ön plana çıkarmayı düşündüklerini söyledi.

Öcalan'da İtalya turları durmuştu
Kappa Tur Başkanı Kaan İşçil ise benzer durumun Abdullah Öcalan'ın yakalandığı dönemde İtalyan ürünlerine boykot döneminde de yaşandığını hatırlatarak, "Paris turlarında benzer tepki olur" dedi. İşçil, "O dönemde İtalya turları sıfıra düştü. Tüm uçaklar ve otellerde rezervasyonlar iptal edildi. 8-9 ay devam etti" diye konuştu.
Sabah/Dilek Taş


Geri Dön