19 / 04 / 2024

Park Afyon AVM, DuPont'u tercih etti!

Park Afyon AVM, DuPont'u tercih etti!

Afyonkarahisar şehir merkezine alternatif bir sosyal yaşam alanı sunmak üzere projelendirilen ve Eylül 2015’te açılan Park Afyon AVM, dış cephe su yalıtımında DuPont™’un nefes alan su yalıtım örtülerinden Tyvek® FireCurb™ Housewrap’i tercih etti.



Afyonkarahisar şehir merkezine alternatif bir sosyal yaşam alanı sunmak üzere projelendirilen ve Eylül 2015’te açılan Park Afyon AVM, dış cephe su yalıtımında DuPont™’un nefes alan su yalıtım örtülerinden Tyvek® FireCurb™ Housewrap’i tercih etti. Park Afyon AVM’nin toplamda 7 bin metrekare alanında kullanılan DuPont™ Tyvek® FireCurb™ Housewrap su yalıtım örtüleri, yağmura, soğuğa, neme uzun süre dayanıklılık ve direnç sağlamasının yanı sıra aleve maruz kaldığında alevli yanmayan, damlamayan, toksik duman çıkarmayan özellikleriyle AVM’nin koruma kalkanı oldu.


Yangına “dur” diyen inovasyon

Tutuştuğunda kendi kendini söndüren ve alevi ilerletmeyen yapısıyla yangınları önlemeye yardımcı olan DuPont™ Tyvek® FireCurb™ Housewrap, yapıların olası yangın ihtimallerinde tahliye süresini uzatarak özellikle AVM gibi çoğunlukla kalabalık olan mekanlar için ekstra güvenlik sunuyor.


Yalıtım malzemesinin dış kısmına veya duvar yapı sisteminin içine uygulanarak binaların korunmasına katkıda bulunan DuPont™ Tyvek® FireCurb™ Housewrap, havalandırmalı yüzeylerde, yağmur koruma sistemi olan cephelerde, ahşap iskeletlerde ve çatılarda kullanılabiliyor.


Ödüllü ve patentli teknoloji

Yapılar için alev geciktirici nefes alan yalıtım örtüleri üretimini mümkün kılan ve devrim niteliğinde yeni bir teknoloji geliştiren DuPont™ Tyvek® FireCurb™ Housewrap, yüksek performanslı yangın durdurma özelliğiyle Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri’nde Yılın Cephe Sistem Bileşeni alanında 2014 yılının “En İyi Cephe Malzemesi” seçildi. Sektörde alanında ilk ve tek TS EN 13501-1’e göre Euroclass A2-s1,d0 sertifikasına sahip olan DuPont™ Tyvek® FireCurb™ Housewrap, ayrıca Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği’nde yer alan 21.5 metre ve üzeri yapılarda yangın dayanım özelliği minimum A2-s1,d0 şartını sağlayan ilk ve tek malzeme olarak da farkını ortaya koyuyor.


Geri Dön