19 / 04 / 2024

Park Bosphorus Hotel, Avrupa’nın en lüks oteli olarak tanımlanıyor!

Park Bosphorus Hotel, Avrupa’nın en lüks oteli olarak tanımlanıyor!

CVK Group tarafından 2010’da satın alınan, 350 milyon dolarlık yatırım ve 30 aylık yenileme çalışmaları sonrasında açılan Park Bosphorus Hotel, Avrupa’nın en lüks oteli olarak tanımlanıyor




Park Bosphorus Hotel’in çevre dokusuna ve mimarisine uygun olarak yeniden tasarlandığını söyleyen Genel Müdür Bahri Şahin, otelin İstanbul’da beş yıldızlı otel ihtiyacını karşılama anlamında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.


Park Bosphorus’un, İstanbul’da açılan diğer lüks otellerden farklı olarak bölge insanına da hitap ettiğini kaydeden Şahin, “Park Pastanesi, yeme içme alanları ve terasıyla bölgedeki insanları da çekiyor. Böylece, sadece bir konaklama alanı değil aynı zamanda yaşayan bir alan yarattık” dedi. Şahin, çalışan sayılarının 500’ün üzerinde olduğunu, oteldeki personelin yüzde 60’ının bu bölgedeki insanlardan seçildiğini söyledi.


Adını Hezarfen’den aldı

CVK Park Bosphorus, 8 bin 500 metrekareye yayılan SPA alanıyla da, “İstanbul’un en büyük otel SPA”sı olma özelliğini taşıyor. Bununla birlikte Park Bosphorus’un önemli bir ayrıntısı da, Boğaz’ı kuşbakışı gören terası. Otelin lobi katında açılan  “Hezarfen Teras”, adını “Hezarfen Ahmet Çelebi”den alıyor.

Oda fiyatlarının sezona göre 200 euro’dan başlayıp 500 euro’ya kadar çıkabildiğini söyleyen Şahin, haftalık ve aylık olarak kiralanabilen suite dairelerinse 6-7 bin dolardan başlayıp 30 bin euro’ya kadar çıktığını ifade etti. Otel, ağırlıklı olarak yabancı turistleri ağırlıyor.



 


Kurşun geçirmez suit...

Park Bosphorus Hotel’de, her biri özel olarak tasarlanmış 378 oda ve üst düzey misafirler için 65 adet Park Prestige Suite bulunuyor. Otelin “Başkanlık Suite”inde de üst düzey güvenlik önlemleri söz konusu. Genel Müdür Şahin, kurşun geçirmez özel camlar ve zırh sistemine sahip dairenin, roketatar saldırılarına karşı bile korunaklı olduğunu belirterek “Bu, neredeyse Türkiye’de bir ilk. Daire, bu özelliğiyle Avrupa’nın en büyük zırhlı başkanlık suiti ünvanına sahip” dedi. 850 metrekarelik alana yayılan bu kral dairesinin gecelik konaklama fiyatı 20-30 bin euro arasında.




Milliyet




Geri Dön