29 / 03 / 2024

Park Mavera 3'le 700 konutluk proje geliyor!

Park Mavera 3'le 700 konutluk proje geliyor!

Makro-Akyapı Ortak Girişimi tarafından inşa edilen Park Mavera projesinin 3. etabı satışa çıkmaya hazırlanıyor. Park Mavera 3 Türkiye'nin gayrimenkul sertifikalı ilk projesi olma özelliği taşıyor.



Makro-Akyapı Ortak Girişimi tarafından inşa edilen Park Mavera projesinin 3. etabı satışa çıkmaya hazırlanıyor. 700 adet konutun yer alacağı Park Mavera 3 projesi Türkiye'nin gayrimenkul sertifikası ilk projesi olma özelliğini taşıyor. Proje  TOKİ  ve SPK ortaklığında yürütülüyor. 



Gayrimenkul Sertifikası nedir?


Gayrimenkul sertifikası, gayrimenkul projelerinin finansmanında kullanılmak üzere ihraç edilen, gayrimenkul projesinin belirli bağımsız bölümlerini veya bağımsız bölümlerin belirli bir alan birimini temsil eden nominal değeri eşit menkul kıymeti ifade ediyor. 


Gayrimenkul sertifikaları yatırım amaçlı veya gayrimenkul sahibi olma amacıyla satın alınabiliyor. Borsada işlem gören sertifikalar istenildiği zaman paraya dönüşebiliyor. 


Sertifikaların diğer yatırım enstrümanlarından farkı nedir?


Özellikleri dikkate alındığında gayrimenkul sertifikaları hem ihraççılar hem yatırımcılar hem de gayrimenkul sektörü açısından birçok avantaja sahip.


Gayrimenkul sertifikaları, ihraççılar için alternatif bir finansman kaynağı olurken, yatırımcılar için gayrimenkul getirisine ortak olabilme imkânı yaratmakta ve sektöre ilginin artmasına, sektörün büyümesine, şeffaf ve güvenilir bir ortamın oluşmasına da zemin hazırlar. 


Gayrimenkul Sertifikası ile daire nasıl alınır?


Örnek: 


İnternet üzerinde satışa sunulan dairenin inşaat aşamasındayken değeri 200 bin TL diyelim. 


A kişisi bu daireye ilk olarak 100 bin TL, daha sonra 80 bin TL ödeme yapıyor. 


B kişisi ise aynı daireye ilk olarak 90 bin TL, daha sonra 50 bin TL ödeme yapıyor. 


En yüksek payı A kişisi verdiği için daire A kişisinin oluyor.  


B kişisinin ise daireye harcadığı paralar katlanarak ona geri veriliyor. Diyelim ki proje tamamlandığında dairenin değeri artıyor ise B kişisine daireye verdiği toplam bedel 140 bin TL değilde, 180 bin yada 200 bin TL ödeme yapılıyor.  (Bu değer proje sahiplerince hesaplanıyor.)




* Görsel Park Mavera 2 projesine aittir



http://gayrimenkulsertifika.com/


Pınar DOĞAN/Emlakkulisi.com


Geri Dön