19 / 04 / 2024

Park metre uygulaması devreye giren Tokat'ta park sorunu çözüldü!

Park metre uygulaması devreye giren Tokat'ta park sorunu çözüldü!

Tokat’ta park metre uygulamasını faaliyete geçmesi ile birlikte Gaziosmanpaşa Bulvarı’nda park sorunu büyük ölçüde ortadan kalktı. Belediye Başkanı Adnan Çiçek, ”ne olacak bu Tokat’ın trafik sorunu" cümlesi artık havada kaldı” dedi...




Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, ”Bundan on beş gün öncesine kadar 'ne olacak bu Tokat’ın trafik sorunu' cümlesi artık tamamen havada kaldı” dedi.


Tokat’ta park metre uygulamasını faaliyete geçmesi ile birlikte Gaziosmanpaşa Bulvarı’nda park sorunu büyük ölçüde ortadan kalktı. Başkan Çiçek de park metre uygulamasını sonuçlarından son derece memnunun olduğunu belirterek, “Bir takım tepkiler olabilir bunları da anlayışla karşılamak gerekiyor. Bir ay önce ne olacak bu Tokat’ın trafik sorunu artık tamamen havada kaldı. Eski trafiği insanlar artık birazda özleyecekler. Çünkü yapmış olduğumuz uygulama son derece başarılı bir uygulama oldu. Birkaç gün içerisinde çevre yolumuz açılıp, ağır taşıt trafiği çevre yoluna kaydıktan sonra, artık Tokat’ta çok uzun yıllar trafik sorunu konuşulmayacak diye düşünüyoruz” diye konuştu.


Kentte yaşamanın belirli kuralları olduğunu ifade eden Başkan Çiçek, “Biz insanlarımızın 1 lira ya da 3 liradan bu kadar ürkeceklerini tahmin etmiyorduk. Fiyatları da yeniden gözden geçirmemiz gerekebilir. Bunu encümendeki arkadaşlarımızla tartışacağız. Bu konuda ilgili firmayla da görüştük. Cadde üzerindeki otopark uygulamasının çok fazla sonuç vermemesinden rahatsızlar. Onlarında sürümden kazanması gerekiyor. Biz park konusunun kısa sürede çözüleceğini tahmin etmemiştik. Halkımızın duyarlılığına teşekkür ediyorum. Eğer şehir merkezinde yaşıyorsanız, bunun bedelini ödemek zorundasınız. Elimizden geldiği ölçüde yeni otopark alanları oluşturma konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.


Otopark sorununa karşı geçtiğimiz hafta yeni bir ihale gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çiçek, açıklamalarına şöyle devam etti: “300 araçlık asansörlü otopark uygulamasına geçiyoruz. Ali Sabri İş Merkezi'nin bulunduğu bölgede, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun bulunduğu bölgede ve Taşhan arkasında, asansörlü otopark uygulamasına geçeceğiz. Elbette buranın ücreti biraz daha düşük olacak. Otopark için yer bulamıyoruz diyen insanlarımıza belirli ücret karşılığında yer göstermiş olacağız. Otopark istimlakları devam ediyor.”


Doğu Rehberi


Geri Dön