26 / 04 / 2024

Park Otel inşaatı bir kez daha durduruldu!

Park Otel inşaatı bir kez daha durduruldu!

22 yıldır tartışma konusu olan Gümüşsuyu'ndaki Park Otel inşaatı bir kez daha yargıdan döndü. Danıştay, TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın açtığı davayı karara bağladı, yürütmeyi durdurdu



22 yıldır tartışma konusu olan Gümüşsuyu'ndaki Park Otel inşaatı bir kez daha yargıdan döndü. Danıştay, TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın açtığı davayı karara bağladı, yürütmeyi durdurdu.

1989 yılında, 'kentin siluetini bozduğu' gerekçesiyle inşaatı durdurulan Taksim Gümüşsuyu'ndaki Park Otel, yıllar yılı kentin hayalet binalarından biri olarak kalmıştı. Tam 22 yıl sonra, 2011 başında ise sürpriz bir gelişme olmuş, CVK adlı şirket binayı satın almış ve grup adına da Demirtaş İnşaat otel inşaatına yeniden başlamıştı. TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ise Park Otel imar planlarını yargıya taşımış, Danıştay'a Park Otel imar Planları'nın yürütmesinin durdurulması için dava açılmıştı. Kamuoyunun merakla takip ettiği davadan karar çıktı. Danıştay 6. Dairesi, yürütmeyi durdurdu.

TRAFİK YÜKÜ DE GETİRECEKTİ'
TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, kararla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Yapılaşma koşulları ile yakın çevresindeki tarihi kentsel doku ve İstanbul silueti üzerindeki olumsuz etkileri, yapı ve nüfus yoğunluğu ile birlikte bölgeye getireceği trafik yükü ile şehircilik ilkeleri, kamu yararı ve geçmiş yargı kararlarının göz ardı edildiği Park Otel imar planlarına bir kez daha 'dur' denmiştir."

Habertürk


Geri Dön