29 / 03 / 2024

Parkcity Evleri'nde son 20 konut!

Parkcity Evleri'nde son 20 konut!

383 konutluk Parkcity Evleri'nde satışı devam eden 20 konut kaldı...



Arıkan ve Arıtaş Yayınları ile MEF Dershaneleri ve MEF Okulları'nın kurucusu olan Arıkan ailesinden Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, “Okul yaparken inşaatın içine girdik, 2004'te kurumsallaştık. Okul inşaatı, alışveriş merkezi ve bir konut projesi bitirdik. 4 yeni konut projesi ve 1000 dönüm arazide 500 villa yapacağımız ‘organik kasaba' gündemimizde” dedi.

SON aylarda ‘ekonomik konut' konseptindeki projeler hızla artarken Arıkan Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, Bahçeşehir'de 4 yeni konut projesi için kat karşılığı anlaşma yaptıklarını, bu arazilerde 1500 konut yapabilecek imar hakları bulunduğunu belirtti. Habip Arıkan, “Biz aslında eğitim sektörünün içinden gelen bir aileyiz. Yıllardır babam ve amcalarım, Arıkan Yayınları, Arıtaş Yayınları gibi yayıncılık firmaları ve MEF Okulları, MEF Dersaneleri gibi eğitim kurumlarıyla eğitim sektörünün içinde. Bir okul inşaatı yaptırırken, işin içine girdik ve Arıkan İnşaat'ı kurduk” dedi.

Parkcity Evleri

2004 yılından bu yana kurumsallaştıkları inşaat işinde 45 bin metrekarelik özel okul, 20 bin metrekarelik alışveriş merkezi, özel okul olarak kullanılan bir ana okulu binası inşa ettiklerini aktaran Habip Arıkan, son olarak, 2008 yılı başında inşaata başladıkları Bahçeşehir-Esenyurt bölgesindeki Parkcity Evleri'ni de teslim ettiklerini bildirdi. Esenyurt sınırları içinde yer alan Parkcity Evleri'nde, 125 bin metrekare inşaat yaptıklarını vurgulayan Habip Arıkan, bütün ekibin kendilerine ait olduğunu ve dışarıya taahhüt işi yapmadıklarını belirtti.

Masraftan kaçmadı

Parkcity Evleri'nin 383 daire, 58 mağaza ve 48 ofisten oluştuğunu bildiren Habip Arıkan, şunları anlattı: “Projede, 280 konut yapabilecek kadar alanı otoparka ayırdık. Konutlardan sadece 20 tanesi satılmayı bekliyor. Burada, hemen teslim 97 metrekare evi 97 bin liraya satabiliyoruz. Mağazaların yarısı satıldı. Ofis bloğunda da, birkaç katta satışlar tamamlandı. Bahçeşehir'de, 4 ayrı projede 1500 konut yapma hakkımız var.”

‘Hadi canım' dedirtecek

İnşaat işine yıllarca kurumsal olmayan bir şekilde devam ettiklerini aktaran Habip Arıkan, şöyle konuştu: “Ben de aslında turizm-işletme bölümü mezunuyum. Reklam sektöründe de bir dönem çalıştım. Babam Osman Arıkan, Bahçeşehir'de okul yaptırırken, projenin kredilendirilmesi, yurt dışı finansman ayağı, inşaatı derken proje içine iyice daldı. Ben de aynı heyecanı yaşadım. Kurumsal olmayan şekilde çiftlik, yazlık yaptık sattık. Florya'da ev yaptık sattık. Kurumsallaşmadan sonra Parkcity Evleri'nden sonra 2 yıldır, 1000 dönüm arazi üzerine kuracağımız ‘organik kasaba' projesi için çalışıyoruz. Büyükçekmece ve Hadımköy'da arazi arıyoruz. 3-4 arazi sahibiyle görüştük. Çok farklı müstakil konut projesi olacak. Hiç yapılmamış iş olmasını istiyoruz. Kimsenin telafuz edemeyeceği rakamlarda ev satacağız. Biz lansmanı yaptığımızda fiyatları duyanlar, ‘Haydi canım' diyecek.”

Bahçede cam sera olacak ‘alo mühendis'i kuracak

ARIKAN Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, yaklaşık 1000 dönüm arazi üzerinde kurmayı planladıkları ‘organik kasaba'da, evlerin dubleks veya tripleks değil, özellikle tek katlı olmasını istiyor. Habip Arıkan, projenin detaylarını şöyle verdi: “Bilinçli bir müşteri, artık ‘bahçe kaç metrekare' diye soruyor. Yeni projelerde önce, bahçesi fazla olan evler satılır. Bu çok önemli nokta. Biz de, yaklaşık 1000 dönüm arazide, 500 müstakil ev yapacağız. Teklı evde ısıtma ve enerji için yenilenebilir enerji sistemi kuracağız. Villalar ortalama 300 metrekare olacak. Geniş veranda, her evin bahçesinde topraksız tarım seracılığı yapılabilecek 70 metrekare cam sera olacak. İnsanlar sebzelerini yaz-kış kendileri yetiştirebilecek. Bunun da gerekli teknik desteğini alabileceğiniz bir ekip oluştuacağız. Fide ve ilaç alabileceğiniz unsurlar olacak. ‘Alo Ziraat Mühendisi' gibi bir de hattımız olacak. İnsanları topraksız tarımla bütünleştireceğiz. Evlerde tavan yüksekliği 4-5 metre olacak. Evin içinde, günlük yaşam alanları ile yatak odalarını ayıran noktada, galeri bahçe olacak. Bu bölümün üstü açık olmasını planladık.”

İşi yokuşa sürmeyen belediye çok önemli

HABİP Arıkan, TEM'in Bahçeşehir tarafında kalan ancak, Esenyurt ilçesi sınırlarındaki bölgede proje yaptıklarını, 4 yeni konut projesini de Bahçeşehir-Esenyurt bölgesinde yapacaklarını bildirdi. Arıkan, şöyle konuştu: “O lokasyonda fabrikalar dönüşüyor. Dönüşüm tam neticelenmedi. Esenyurt ilçesinde 1/5 binlik planlar yapılıyor. Eylülden önce çıkmaz. Eylülden önce orada yeni büyük proje açıklanmaz. Esenyurt Belediyesi, biz inşaatçıların önünü açıyor. Hakikaten işleri kolaylaştırıcı yönetim anlayışı var. Bütün müteahhitler, ‘Bir belediye olsa da iş yapsak' der. Esenyurt Belediyesi de ekipleriyle, her şeyiyle yardımcı oluyor.”
Hürriyet

0212 672 55 25   

www.parkcity.com.tr


Geri Dön