29 / 03 / 2024

Parkturk A.Ş, yeşil ve akıllı otoparklar açıyor!

Parkturk A.Ş, yeşil ve akıllı otoparklar açıyor!

Parkturk A.Ş, 2010 yılı Ocak ayında Türkiye çapında “YEŞİL VE AKILLI” otoparklar inşa edip, işletmek amacıyla Ankara’da kuruldu.



Firmanın hedefi, kiralama, satın alma, Yap – İşlet - Devret yöntemleri ile yapılacak otopark yatırımlarından oluşan bir portföy oluşturmak, bu portföyü de 2015 yılı sonuna kadar halka arz edilebilecek bir “GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI” haline getirmek.
 
Otoparklar zincirinin ilk halkası olan ve inşaatı 8 ay gibi kısa bir sürede bitirilen Eskişehir merkezindeki 360 araçlık çok katlı otoparkın açılışı ile aynı hinterlanddaki ikinci proje olan 222 araçlık çok katlı otoparkın temel atma töreni 04.12.2010 tarihinde yapılacak
 
10 yılda yurt çapında 200 otopark ve 100.000 araç kapasitesine ulaşma hedefiyle yola çıktılan bu projede, çağın çığır açacak buluşlarından biri olan elektrikli araçlara şarj hizmeti verilmesinin de dahil olduğu, “YEŞİL OTOPARK” konseptine uygun farklılıklar da yer alacak.
 
“AKILLI OTOPARK” yaklaşımı ile güvenlik kameraları, bilet kontrol üniteleri, araç ve plaka tanıma sistemleri kullanımı ile bu alanda dünyada ulaşılan teknolojinin en son yeniliklere de bu projede yer verildi ve açılış törenibzde bunların tanıtımı da yapılacak.
 
Açılık, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof.Dr.Yılmaz BÜYÜKERŞEN’in katılımıyla gerçekleştirilecek.


Geri Dön