25 / 04 / 2024

Parkway Home, Mayıs'ta açılacak!

Parkway Home, Mayıs'ta açılacak!

Bahçeşehir ile Esenyurt'un kesiştiği bir noktada konumlu olan Parkway AVM, bölgesel ev dekorasyon merkezi haline dönüşüyor



Bu dönüşüm ile birlikte mevcut AVM, önümüzdeki mayıs ayından itibaren kapılarını “Parkway Home” adıyla açacak. İstanbul'da bölgesel ticaretin en yoğun olduğu Salıpazarı, Unkapanı, Sultanahmet, Çukurcuma, Sirkeci, Şişhane, Mecidiyeköy, Sultanhamam ve İkitelli gibi farklı semtler Parkway'in yeni konseptini oluşturuyor.

Bahçeşehir ve Esenyurt bölgesinde hızla artan gayrimenkul arzı alışveriş merkezlerine(AVM) konsept değiştiriyor. İşte bu türden bir konsept değişimi yaşayan AVM'lerden birisi de Arıkanlı Yapı'nın iştiraklerinden Park İnşaat tarafından yapılan Parkway AVM. Bahçeşehir ve Esenyut'un kesişim noktasında konumlu olan ve yaklaşık 20 milyon dolara mal olan Parkway, bölgesel ev dekorasyon merkezi haline dönüşüyor. Bu dönüşüm ile birlikte mevcut AVM, önümüzdeki mayıs ayından itibaren kapılarını “Parkway Home” adıyla açacak.

Toplam 6 kattan oluşan Parkway AVM'nin içinde 80 mağaza ve bir hipermarket alanını yer alıyor. İstanbul'da bölgesel ticaretin en yoğun olduğu Salıpazarı, Unkapanı, Sultanahmet, Çukurcuma, Sirkeci, Şişhane, Mecidiyeköy, Sultanhamam ve İkitelli gibi farklı semtler Parkway'in yeni konseptini oluşturuyor. Parkway Home'nin her katı bu alışveriş semtlerin ismini taşıyacak.

Bahçeşehir ve Esenyurt'ta hızlı  bir değişim

Parkway'in konsep değişikliğinde ise tanıdık gayrimenkul sektörünün yakından tanıdığı bir isim olan Emlakçı Gayrimenkul İcra Kurulu Üyesi Bilge Özdemir'in imzası var.

Bölgenin hızla artan ev dekorasyon ihtiyacı göz önüne alınarak bu tür bir konsept değişikliğine gittiklerini vurgulayan Özdemir, bu konuda “İstanbul Avrupa yakasının önemli gelişim aksı Bahçeşehir ve Esenyurt hızlı bir değişim gösteriyor. Bölgede bir biri ardına yaşama geçen yerleşim projelerine her gün yeni bir halka ilave edilirken, tespitlerimiz; 3-5 yıl içinde arz edilip; teslimi yapılacak bölgesel konut adedinin yaklaşık 100–130 bin seviyelerinde olduğunu göstermektedir.” şeklinde açıklamada bulunuyor. 

Parkway Home'un önümüzdeki üç yıl öngörüsü ile bölgede yatırım fırsatı ve bölgesel potansiyeli değerlendirme olanağı sunacağını vurgulayan Özdemir, bu yeni konsep hakkında şu bilgileri veriyor:

“Bu doğrultuda kiracılardan ilk yıl metrekare bazında 3 dolar, ikinci yıl 6 dolar üçüncü yıl ise 12 dolar kira talebimiz var. Bunun dışında, dekorasyonu destekleyen finans kuruluşları ile işbirliği yaparak alışverişe gelenlere sürekli özel dekorasyon kredisi teminine yardımcı olmayı planlıyoruz. Bu desteği ziyaretçilerin ayağına getirerek, alışverişi canlı tutacağız.”  

Parkwaw Home'de neler yer alacak?

SALIPAZARI: Duvar kağıdı, boya, yen kaplamaları, kapı-pencere, vitrifiye ürünleri satan dükkanlar yer alacak

UNKAPANI: Perde, döşemelik kumaş..vs ürün satan dükkanlar yer alacak.

SULTANAHMET: El ve makine halıları satan dükkanlar bulunacak.

ÇUKURCUMA: Antika, gümüş sunan firmalar yer alacak.

SİRKECİ: Beyaz ve elektronik eşya bayileri yer alacak.

SİŞHANE: Ev aydınlatma gereçleri satan dükkanlar yer alacak.

MECİDİYEKÖY:Hazır mutfak ve banyo malzemeleri satan dükkanlar yer alacak.

SULTANHAMAM: Nevresim, yatak, yorgan..gibi ev tekstiline yönelik ürünler satan dükkanlar yer alacak.

İKİTELLİ: Mobilya ürünleri satan dükkanlar olacak.
Ekonomist/Okhan Şentürk


Geri Dön