26 / 04 / 2024

Parlamenter hizmet binasının temeli 12 Mayıs'ta atılıyor!

Parlamenter hizmet binasının temeli 12 Mayıs'ta atılıyor!

Meclis yıllardır gündemde olan yeni 'parlamenter hizmet binası' için nihayet düğmeye basıyor. Yeni vekillerin iki yıl sonra taşınabileceği geniş odalı, otoparklı binanın temelinin 12 Mayıs'ta atılması planlanıyor



Her gün onlarca kişiyi daracık odalarda ağırlayan milletvekilleri, sık sık şikayetlerini Meclis Başkanlığı'na iletiyordu. Daha modern bir çalışma ortamı için uzun süredir hazırlık yapan Meclis Başkanlığı'nın talimatıyla 11 katlı binanın inşa edildiği yerde yıkım ve hafriyat işlemleri şubat ortasında tamamlandı

11 KATLI OLACAK

Plana göre yeni parlamenter hizmet binası toplam 11 kattan oluşacak. İnşaatın temel ve kaba inşaat kısmının önemli bir bölümü, Meclis tatildeyken yapılmış olacak. 92 bin 71 metrekare kapalı inşaat alanına sahip olacak binanın 3 katı bodrum, 2 katı zemin ve 6 katı normal kat olmak üzere planlandı.

Binada, sayısı 520'yi bulacak parlamenter odaları en az 40'ar metrekarelik olacak. Komisyon başkanları için ayrıca odalar yapılacak. 26 komisyon için 60'ar metrekarelik bölümlerin inşası öngörülüyor. Komisyon başkanlarının sekreteryaları için de 22 metrekarelik odalar yapılacak. Böylece, sekreterya odaları bile, şimdiki milletvekili odalarının iki katı genişliğine ulaşacak.

Eski Başbakanlar unutulmadı

Binada eski Meclis başkanları da düşünüldü ve onlar için 8 oda yapılması kararlaştırıldı. Ziyaretçi giriş holü, görüşme odaları, fuaye, toplantı salonları, seminer odaları, doktorluk, idari ofisler, arşiv depoları, çalışma ofisleri, mutfak ve müştemilatı, atölyeler, tuvaletler ve duşlar bina içinde yer alacak. Ayrıca, bürokratlar için 465, personel için 361, parlamenterler için de 574 metrekare yemek salonları yapılacağı belirtildi. Her katta, 4'er çay ocağı bulunacak. Çok yönlü hizmet verecek binaya, 623 araçlık kapalı otopark yapılması da öngörülüyor.
Akşam/Hakkı KURBAN


Geri Dön