18 / 04 / 2024

Parse İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Parse İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Parse İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Mohammadhassan Baeı tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 19 Eylül'de Zeytinburnu, Profesör Doktor Turan Güneş Caddesi'nde kuruldu.



Parse İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Mohammadhassan Baeı tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 19 Eylül'de kuruldu. 


Parse İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi iş konusu; A-İnşaat ve malzemeleri 1-Her türlü inşaat taahhüt işleri; konut, işyeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak. 2-Yapı endüstrisinde ihtiyaç duyulan çimento, demir, kireç, tuğla, asmolen, briket, kum, çakıl, beton, kereste,  sunta, kontra plak, mermer, kiremit, fayans malzemeleri, yer ve duvar seramiği, vitrifiye seramik sağlık gereçleri, sıhhi tesisat armatürleri, nalburiye malzemeleri, sıhhi tesisat, kalorifer, ısıtma-soğutma-havalandırma, elektrik ve elektronik tesisat malzemeleri, iç ve dış dekorasyon malzemeleri, bina demir çelik konstrüksiyonları ve benzeri bilumum inşaat malzemelerinin imalatı, alım satımı, ithalat ve ihracatını yapmak.   B-İhracat, İthalat ve Dahili Ticaret;   1-Şirket iç ve dış ticaret faaliyeti kapsamında yürürlükteki mevzuat çerçevesinde her türlü malın ve hizmetin ihracatı, ithalatı, alımı satımı ve pazarlaması konularında faaliyette bulunabilir. C-Maksat ve mevzuunun gerçekleşmesi için 1-Konusu ile ilgili yurt içi ve yurt dışında sergi ve fuarlara katılabilir. 2-Konusu ile ilgili malları pazarlamak için yurtiçi ve dışında mağaza, büro, depo satış ve teşhir salonları açar.     3-Konusu ile ilgili yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren firmaların mümessillik, distribütörlük, acentelik, temsilcilik ve bayiliklerini almak ve vermek. 4-Şirket maksat ve mevzuunun gerçekleşmesi için yerli ve yabancı hükmi şahıslarla ortaklıklar kurulabilir. Kurulmuş bulunan ortaklıklara iştirak edebilir. Aktifi ve pasifi ile birlikte devir alabilir. Yurt içinde ve yurt dışında serbest bölgelerde şubeler ve satış mağazaları açabilir. 5-Şirketin amacına ulaşabilmesi için lüzumlu makine ve tesisler ile nakil vasıtaları (Gemi dahil)  gayri menkuller almak, satmak, gayri menkuller üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti ve kat irtifakı tesis etmek devir ve ferağ etmek, şirketin alacak ve borçlarının teminatı için rehin, kefalet, ipotek ve diğer teminatları almak, vermek. gerekenleri fek ve tadil etmek, Şirket kendi menkul ve gayrimenkul malları üzerine üçüncü şahısların borçlarına karşılık rehin, kefalet ve ipotek verebilir. Gerekenleri fek ve tadil eder. Kendisine her türlü krediyi temin edebilir. 6-Şirketin amacı ile ilgili olarak ihtira beratı (Patent),  ustalık (know-how) ve diğer sınai mülkiyet haklarını iktisap etmek, kiralamak ve kiraya vermek. Ayrıca bunların lisans (Royalıty) anlaşmalarını yapmak.



Geri Dön