24 / 04 / 2024

Paşabahçe 2015 yılı sonunda halka arz edilecek!

Paşabahçe 2015 yılı sonunda halka arz edilecek!

Şişecam SISE Genel Müdürü Ahmet Kırman, Rusya'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Kırman, Paşabahçe markalarını 2015 yılı sonunda halka arz edeceklerini belirtti...



Şişecam SISE Genel Müdürü Ahmet Kırman, Rusya'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Kırman şunları söyledi: "Rusya'da 1 milyar dolar yatırımla 10 yılı aşkın süredir faaliyette bulunuyoruz. Rusya 150 milyondan fazla insanıyla geniş bir coğrafyada tekrar toparlanabileceğini düşünüyoruz. Biz kalıcı yatırımcı olarak hiçbir sorun olmadan ilerleyeceği inanıyoruz. Bunların geçeceği düşüncesindeyiz. Bu tür dalgalanmaların geçici olmaması mümkün değil. Rusya'nın yapısal sorunları halletmesi lazım. Bu durum Türk yatırımcılar için fırsat. Rusya'da küçülme düşüncemiz yok ama bazı tedbirleri almak durumundayız. Bir yıldır fabrikanın birini beklemeye aldık. Bütün sektörler etkilendi. Orta vadede ekonomi bunu toparlayacaktır."


'TÜKETİME YÖNELİK ÖNLEMLER GEVŞER'


Türkiye'ye yönelik son dönemde gelen verileri yorumlayan Kırman, "Beklentileri karşılayan rakamlar değil. İç tüketim burada çok önemli. Biraz frene basmanın etkileri bu şekilde gündeme geliyor. 2015'te tedbirler biraz gevşeyebilir diye düşünce var. Türk ekonomisi açısından en büyük risk ihracat konusundaki performansı katma değerli ürünlere kaydıramamaktır" dedi.


PAŞABAHÇE'DE HALKA ARZ ÇALIŞMASI


Kırman, Paşabahçe'de halka açılma çalışmasını 2015 sonuna doğru tamamlamak istediklerini açıkladı.


Sabah


Geri Dön