19 / 04 / 2024

Pasifik Grubu, Ankara Next Level'dan sonra Anadolu'ya açılacak!

Pasifik Grubu, Ankara Next Level'dan sonra Anadolu'ya açılacak!

Türkiye'nin ilk özel çay markalarından Orçay'ın sahibi Pasifik Grubu, Ankara'da Next Level'dan sonra yeni bir konut projesine daha başlayacak. “Next Level” için 500 milyon TL yatırım yapacaklarını söyleyen Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğ



Orçay Türkiye’nin en büyük 5 çay şirketinden biri. 26 yıl önce Ahmet Erdoğan tarafından Rize'de kuruldu. Erdoğan, daha sonra gıda alanına da girdi. İşler büyüyünce şirketlerini Pasifik Grubu altında topladı. Şimdi ise işlerin başında oğlu Fatih Erdoğan var. Çay üretiminin yanı sıra gıda pazarlamasında da güçlenen grup, 4 yıl önce Pasifik İnşaat markasıyla inşaat sektörüne girdi.
Gıda ve çayda elde ettikleri başarıyı inşaat sektörüne taşımak istediklerini söyleyen Pasifik İnşaat’ın yönetim kurulu başkanı Fatih Erdoğan, sektörde yenilikçi vizyonlarıyla fark yaratacaklarını söylüyor.

Pasifik Grubu’nun Ankara’da Eskişehir ve Konya yollarının keşimi üzerinde 500 milyon TL yatırımla hayata geçirdiği Next Level projesi de şirketin vizyonunu doğrular nitelikte. Ofis, rezidans ve AVM’den oluşan proje, bu konseptte Ankara'nın ilk önemli gayrimenkul yatırımı olacak. Dış cephesinde ayna efekti olacak projede rezidansların metrekare fiyatı 7 bin ila 7 bin 500 lira arasında değişecek. Ofislerin metrekaresi ise 5 bin 300 liradan başlayacak.

“Next Level Ankaralırara evlerinde lüks otel keyfi yaşatacak” diyen Erdoğan, başta  Ankara  olmak üzere Anadolu’daki diğer şehirlerde de yeni konut projeleri hedeflediklerini söylüyor.

Bugüne kadar Kocaeli’nde bin 500 konut inşaat eden Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan ile Ankara'nın son dönemdeki en pahalı gayrimenkul projesi Next Level’ı ve yeni girdikleri inşaat sektöründeki hedeflerini konuştuk:

İnşaat işine girmeye nasıl karar verdiniz Pasifik inşaat nasıl doğdu
Pasifik Grup bünyesinde Pasifik İnşaat, Orçay, Orpaş ve İlerleyen Yapı olmak üzere dört şirket bulunuyor. Türkiye’nin ilk özel sektör çay şirketlerinden biri olan Orçay, 1986’da kuruldu. 1995’te gıda dağıtım alanında faaliyet gösteren Orpaş şirketimiz faaliyete geçti. Aile şirketi olan Pasifik Grup’u vizyoner bir bakış açısıyla yönettik ve yeni satış-pazarlama kanalları geliştirmek için çok çalıştık. Çay ve gıda pazarlama sektörlerinde yakaladığımız başarıların ardından özellikle inşaat sektöründe başarılı işler yapılabileceğimize ve en önemlisi yenilikçi vizyonumuzla fark yaratabileceğimize inandık. Bu doğrultuda 2008 yılında özel inşaat projeleri geliştirmek amacıyla Pasifik İnşaat’ı kurduk.

Bugüne kadar Pasifik inşaat olarak kaç konut ürettiniz
Bugüne kadar Kocaeli'nde üç ayrı proje ile toplanı bin 500 konut inşaatı gerçekleştirdik. Şubat 2010’da TOKİ’nin yaptığı hasılat paylaşımı ihalesi ile Next Level’m arsasını alarak Ankara’nın ofis, rezidans ve AVM özellikli ilk karma kullanımlı projesine başladık.

Next Level’ın rakiplerinden ayrılan en önemli özellikleri nedir
Next Level, lokasyonuyla beraber mimari anlamda da farklı, çok özel tasarlanmış bir proje. Ankara’da ilk kez iş, yaşam, alışveriş ve eğlencenin bir arada olduğu ve Ankaralıların yaşam tarzına farklılık katacak konsept bir proje olarak hayata geçirdik. Bu nedenle şu anda Ankara’da benzersiz olan projemizin rakibi yok.

Hangi grubu hedefliyorsunuz En çok kimler projeye ilgi gösteriyor
Hedef kitlemiz A ve A plus müşteriler. Yoğun iş temposu olan üst düzey çalışan ya da kendi işinin sahibi kişileri hedefliyoruz. Anadolu’nun önde gelen sanayi devleri, İstanbul’da yaşayan, fakat sık aralıklarla Ankara’ya iş nedeniyle gelip konaklayan işadamları, politikacılar da bu projedeki hedef kitlemiz arasında bulunuyor.

Ankara’da Next Level’ın inşası devam ediyor. Hedefinizde başka iller olacak mı
Next Level, Ankara’nın en değerli noktasında, şehrin en hızlı gelişen aksları Eskişehir ve Konya Yolları’nın kesişim noktasında bulunuyor. Ankara’nın iş, yaşam, alışveriş ve eğlence anlayışının değişmesine ve dünyanın şehir yaşamının son trendleriyle tanışmaya ihtiyacı vardı. Next Level projesiyle Ankara’da hayata geçirdiğimiz bu değişim ve gelişim anlayışını ihtiyaç olan diğer illerde de önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Yabancı yatırımcıların ilgisi nasıl
Özellikle Next Level projemize yabancı yatırımcıların ilgisi her geçen gün artıyor. Next Level ofislerimiz özellikle global şirketler tarafından tercih ediliyor. Rezidanslarımızda çok sık Ankara’yı ziyaret eden işadamları ilgi gösterirken AVM tarafında ünlü ve seçkin markalarla anlaşmalar yapıyoruz.

Önümüzdeki dönemde yeni konut projesi hedefliyor musunuz
Şu anda Ankara’da bir konut projesi daha hayata geçirmeyi planlıyoruz. İyi bir lokasyonda arsalar olduğu takdirde, inşaat sektöründe farklılık yaratabilecek, kente değer katabilecek ve ihtiyaca yönelik projeler yapmaya devam edeceğiz.

İnşaat sektöründeki hedefiniz nedir
Next Level projesi bizim için milat oldu. Next Level’dan sonra hep bir adım ileride projeler yapacağız. Farklı bir mimari anlayışla tasarlanan, hizmet, teknolojik alt yapı ve lokasyonu ile fark yaratan, uzun soluklu ve iz bırakan projelere imza atarak, sektörde uzmanlaşmayı hedefliyoruz.

Önümüzdeki dönemde şirketinizi nerede görmek istiyorsunuz
Pasifik İnşaat olarak önümüzdeki dönemlerde yine aynı çalışma üslubu ve özenle değerli birçok projeye imza atacağız. Tüm ihtiyaçları karşılayacak ve topluma yarar sağlayacak nitelikli projeleri hayata geçireceğiz. Next Level projemizle de bu başlangıcı yapmış olduk.

Sektörde şu anda satışlar tatmin edici mi
İnşaat sektörü 2012’de 2011’e oranla biraz daha yavaş sakin bir yıl geçirebilir. Rekabetin yoğun olduğu bir dönemde doğru lokasyonda doğru projeleri yapan şirketler daha avantajlı olacak. İlk çeyrekte yatırımcılar daha temkinli hareket edebilir ama sonraki dönemlerde insanların konut ihtiyacı sektörü yine harekete geçirecek. Sektör kentsel dönüşüm projeleriyle ve yabancılara gayrimenkul satışlarıyla canlılık kazanacak. Gayrimenkul değer yitirmeyecek bir yatırım. 2012’de bu trend devam edecek ve özellikle yatırım sahibi seçici davranıp iyi bir projeye yatırım yaparsa kazancı da sürekli artış gösterecek.

"500 MİLYON TL YATIRIM YAPACAĞIZ"
Karma proje
Next Level, rezidans, ofis ve AVM özellikli Ankara'nın ilk karma kullanımlı projesi. 19 bin 590 metrekarelik arsa üzerinde yükselecek. Toplam 190 bin metrekarelik inşaat alanı için 500 milyon TL yatırım yapacağız.

Ayna Efekti
Next Level Ankara'da mimari anlamda da farklılık gösteren, çok özel tasarlanmış bir proje. Ofis binasının ayna efekti yaratan benzersiz cephe tasarımı var. Rezidans binasının mücevher gibi işlenmiş cam cephesi ve terasları da büyük beğeni toplayacak.

Otel Konforu
Next Level’ın rezidans daireleri ise Ankaralılara evlerinde lüks ve konforlu otel keyfi yaşatacak. 20 kattan oluşan Next Level Rezidans'ta kat yüksekliği ise 4 metre olacak. Mart 2012'de satışa başlanacak Next Level Rezidans’ın metrekare fiyatı ise 7 bin ila 7 bin 500 TL arasında olacak.

Ayçe Tarcan Aksakal/Capital


Geri Dön