19 / 04 / 2024

Pasifik İnşaat Nex Level markasını İstanbul ve Bodrum'a taşıyacak!

Pasifik İnşaat Nex Level markasını İstanbul ve Bodrum'a taşıyacak!

Orçay’ın sahibi Erdoğan Ailesi’nin son 10 yılda en büyük işi inşaat oldu. “Grupta ağırlık inşaata kaydı” diyen Fatih Erdoğan, bu yıl gayrimenkule 6 milyar TL yatırım yapacak.



Orçay, Türkiye’nin en büyük çay üreticilerinden biri. Çay pazarında ilk 5’te yer alıyor. Orçay’ın sahibi Rizeli Erdoğan Ailesi, son dönemde inşaat sektöründeki yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Ailenin en küçüğü Fatih Erdoğan'ın şirkete dahil olmasıyla işleri büyüten grup, bu yıl Pasifik İnşaat çatısı altında gayrimenkule 6 milyar TL yatırım yapacak. Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, çaydan inşaata yönelmelerini şöyle anlatıyor:


SEKTÖR ARAYIŞI 

“Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezunum. Okulda çok aktif bir öğrenciydim. Mezun olduktan sonra ailenin en küçüğü olmama rağmen ailem, işlerin yönetimini bana devretti. 5-6 yıl mühendis kafasıyla çay işimizi yönettim, iyi bir noktaya getirince de yeni sektör arayışlarımız başladı. İnşaat sektörü cazip geldi ve 2008'de Pasifik markasıyla inşaata girdik. 9 yılda grupta ağırlık çaydan inşaata kaydı. Ankara'da iyi bir arsası olan bize vermeye çalışıyor.


YENİ PROJELER SIRADA

Geçen yıl Ankara’da konut satış ciromuz 110 milyon TL’yi geçti. Ankara’da yıl sonuna kadar 6 milyar TL yatırım yapacağız. 429 konutluk Next Level Çayyolu projemizin inşaatı devam ediyor. 2 bin 66 konut ve 1.517 ofisten oluşan Merkez Ankara’nın inşaatına ise yeni başladık. 1.848 konutluk Next Level Yıldız projemizin de yıl sonunda inşaatına başlamayı hedefliyoruz. Next Level markasıyla İstanbul ve Bodrum'da konut projeleri yapmak istiyoruz.”


BAŞARININ 4 NEDENİ

İnşaatta başarılı olmamızın 4 önemli nedeni var. İlki hızlı hareket etmiyoruz, bir projeyle işimiz bitmeden diğerine geçmiyoruz. İkincisi problemli arsalardan uzak duruyoruz. Üçüncüsü inşaatı ilerlettikten sonra satış yapıyoruz. Ve son olarak proje geliştirmeye sektörde kimsenin harcamadığı parayı harcıyoruz.

Yerellerde sayı neden azalıyor?


Capital


Geri Dön