25 / 04 / 2024

Pasinler Çayı düzenlemesi Porsuk Çayı gibi yapılacak!

Pasinler Çayı düzenlemesi Porsuk Çayı gibi yapılacak!

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Karayolları’nın şehir geçişi için Pasinler için 64 trilyonluk bütçe ayırması umutları artırırken, Pasinler Çayı da Eskişehir Porsuk Çayı gibi dizayn edilecek...



“İlçemizde alt yapı sorunu kalmadı” diyen Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, sırada üst yapı çalışmalarının olduğunu söyledi. Özellikle Karayolları’nın şehir geçişi için Pasinler için 64 trilyonluk bütçe ayırması umutları artırırken, Pasinler Çayı da Eskişehir Porsuk Çayı gibi dizayn edilecek.


Erzurum’un şirin ilçelerinden biri olan ve coğrafik açıdan çok önemli bir konumda yer alan Pasinler’de kalkınma hamlesi ve modern şehircilik atağı başlatan Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, ilçenin kaderini değiştirmek için gecesini gündüzüne katıyor. Başkan Sertoğlu, Pasinler’de kentsel dönüşümden, kaplıca turizmine kadar bütün projelerini Pusula’ya anlattı. Sertoğlu, özellikle Tarihi İpek Yolu’nda bulunan Pasinler’in şehir geçişini yenilemek için Karayolları’nın 64 trilyonluk bir  kamulaştırma bütçesi  ayırdığını ve bu rakamın ilçenin kaderini değiştireceğini söyledi. Sertoğlu, “Pasinler geçiş yolunda dört şerit olan yol 6 şeride çıkacak.  Alt geçit ve yan yollar, Oto park yapılacak” dedi.


Çağa uygun kentsel dönüşüm

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, ilçede çağa uygun kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, kentsel dönüşüm projesini Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin büyük destekleri ve katkıları sonucu programa aldırdıklarını belirterek, Güllüce’ye katkılarından dolayı teşekkür etti.


Pasinler çayı Porsuk çayı gibi olacak

İlçeden geçen Pasinler Çayı ile ilgili de önemli bir projeyi hayatiyete geçireceklerini ifade eden Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, “Pasinler çayının Eskişehir’in Porsuk çayı gibi bir görünüme kavuşturacağız. Pasinler çayında artık koku, kir olmayacak. Bu projenin ihalesini DSİ Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte yaptık. Bu proje tamamlandığında Pasinler bambaşka bir görünüme kavuşacak. İlçemizde yeni Emniyet Sarayı yapıyoruz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ile birlikte ortaklaşa bilgi evi yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sekmen, bize büyük bir güç katıyor ve ufkumuzu açıyor” dedi.


İpek Yolu Pasinler için önemli rant olacak

Pasinler’de altı yılda yaptıkları önemli çalışmalar sayesinde, belediyeyi rehin olmaktan kurtardıklarını belirten Sertoğlu,  ilçede alt yapı çalışması diye bir sorunun kalmadığını artık, Pasinler’in güzel ve modern bir şehir görünümüne kavuşturulması için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Sertoğlu, kamulaştırmanın ilçenin kaderini değiştireceğini belirterek, ilçenin geçiş güzargahı olan İpek Yolu’nu da güvenlik şeridi sayesinde ranta çevrileceğini kaydetti.



Erzurum Pusula Gazetesi


Geri Dön