26 / 04 / 2024

Passolig Bursaspor kartı artık ulaşımda da kullanılabilecek!

Passolig Bursaspor kartı artık ulaşımda da kullanılabilecek!

Taraftarların kent içi ulaşımda avantajlı seyahat edebilmesini sağlayan protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ve Passolig Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir arasında imzalandı.




Passolig Bursaspor kartı taşıyan taraftarların kent içi ulaşımda avantajlı seyahat edebilmesini sağlayan protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ve Passolig Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir arasında imzalandı.


Bursaspor Özlüce Tesisleri’nde yapılan imza törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Passolig Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir, Busaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Akınoğlu katıldı.


Gerçek taraftarlar göreve 

Passolig Bursaspor Kartı’nın ekonomisi ve alt yapısı güçlü bir Bursaspor’un en önemli öğesi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Ben Bursasporluyum’ diyen herkesi Passolig Bursaspor kartı almaya davet etti. Bursa’nın 3 milyonluk nüfusu ve 25’in üzerinde sanayi bölgesiyle Türkiye’nin en güçlü üretim şehirlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Bursaspor’un Bursa’nın pazarlanabilir en önemli değeri olduğunu anlattı. Sahip olunan her bir kartın güçlü Bursaspor için bir adım olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Bursaspor, bu kentin geleceği, tanıtımı açısından en önemli unsur. Onun için ‘Ben Bursalıyım, Bursasporluyum’ diyen herkesin bu kartı alması gerekiyor. Madem herkes Bursasporlu, önce herkesin birer kartı olacak” dedi.


Her şey güçlü bir takım için 

Projelerle Bursaspor’u mali yönden ve alt yapı olarak Türkiye’nin en güçlü kulübü yapmak istediklerini söyleyen Başkan Altepe, bu yöndeki çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak olumlu her adımda Bursaspor’un yanında olduklarını, desteği esirgemediklerini anlatan Başkan Altepe, “Bursaspor, Bursa olarak itibarımız, onurumuz demek. İnşallah bu küçük organizasyondan büyük sonuçlar elde edeceğiz. Herkesin kartı olursa, Bursaspor çok daha güçlü olacak. Bu konuda tüm camiayı, gerçek anlamda Bursasporlu olduğunu göstermeye davet ediyoruz. Herkes Bursaspor’a sahip çıksın. Başta Türkiye olmak üzere Avrupa ve dünya şampiyonlukları yaşayalım. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


Başkan Altepe’ye teşekkür

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ise, Passolig Bursaspor Kartı’yla kulübün her yıl ortalama 50-60 milyon TL’lik kalıcı gelire sahip olacağını söyledi. Projenin boyut olarak Türkiye’nin en büyüğü olduğunu kaydeden ve destekleri nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür eden Bölükbaşı, “Biliyorsunuz Bursa olarak ulaşımda Bukart kullanıyoruz. Yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi Bukart’ı kullanıyor. Bunu Passolig Bursaspor Kartı’yla entegre edersek ve sayıyı 1.5 milyona çıkartırsak, Bursaspor yıllık 50-60 milyon gibi çok önemli kalıcı bir gelire ulaşacaktır. Her sene gelecek bu parayla Bursaspor, ekonomisi ve alt yapısıyla Türkiye’nin en önde gelen kulübü olacaktır” şeklinde konuştu. Bölükbaşı, Passolig kartının Bursa halkı tarafından benimsenmesi dileğinde bulundu.


20 TL fakat getirisi büyük 

Aktifbank Genel Müdürü ve Passolig Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir de, Passolig Bursaspor Kartı’nın dünyanın en gelişmiş taraftar kartı olduğunu dile getirdi. Dünyanın en büyük kulüplerinin taraftar kartlarının sadece stadyumlarda geçerli olduğunu, Passolig Bursaspor Kartı’nın ise başta ulaşım olmak üzere alışverişlerde ve stadyumda kullanılabildiğini ifade eden Halisdemir, “Bursasporumuzun kartı, 20 TL’den satışa sunuluyor. Bu paranın önemli bir kısmı Bursaspor’a kalıyor. Oluşturulan ekonomiyle, taraftarlar 20 TL’nin çok üzerinde bir bedeli indirimli alışveriş imkanlarıyla hemen kazanabiliyorlar. Taraftar, vermiş olduğu ucuz bedelin çok fazlasını ilk anda alışverişlerle geri alıyor. Taraftar için çok büyük ekonomi ve fayda söz konusu” açıklamasında bulundu. Halisdemir, dünyanın her bölgesindeki ATM’lerde geçerli olan Passolig Bursaspor Kartı’nın yalnızca taraftarlara hitap etmediğini, Bursa, Türkiye ve dünyada yaşayan tüm Bursalılar tarafından kullanılabileceğini ifade etti.


“Bursa, sporda çok şanslı”

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de, büyük bir camiada olmanın verdiği mutluluğu yaşadığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Bursaspor’un var olan potansiyelini daha da yukarıya taşımak için elinden gelen gayreti gösterdiğini belirten Güneş, bunun büyük bir şans olduğunu dile getirdi. Başkan Altepe’nin belediye başkanı olarak gerçekleştirdiği çalışmalarla spor alt yapısını güçlendirdiğini, Bursa’yı sporda çok şanslı bir il konumuna getirdiğini vurgulayan Güneş, “Tüm bunlar, ligde şampiyonluklar kazanan, Avrupa’da yarışan bir Bursaspor için yapılıyor. Yatırım yapmadan başarı gelmez” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından, Passolig Bursaspor Kartı’na sahip olanların kenti içi ulaşımda avantajlı seyahat etmelerini sağlayan protokol imzalandı. İmzaların atılmasının ardından, günün anısı için Başkan Altepe ve Aktifbank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir’e üzerinde isimlerinin bulunduğu birer Bursaspor forması hediye edildi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön