19 / 03 / 2024

Patronlar 1+0 ayarından memnun!

Patronlar 1+0 ayarından memnun!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikler gayrimenkul sektöründe tartışma yarattı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, yeni düzenleme ile sektördeki başıboşluğun düzenleneceğini söyledi.




Düzenlemeyle ‘stüdyo daireler yasaklanıyor’ şeklinde yapılan yorumlar kafaları karıştırırdı. Otel ya da kiralık dükkan olarak kullanılan dairelerin önüne geçmek için yapılan düzenleme ile herhangi bir yasak söz konusu olmazken, konutta olması gereken birim ve büyüklükler tanımlandı. Sektör temsilcileri yapılan düzenlemeyi olumlu karşıladı.  


1+0 NASIL OLACAK?


En küçük dairede oturma odası en az 12, yatak odası 8, mutfak 3.3, banyo 3 ve tuvalet 1.2 metrekare olacak. Böylece bir daire toplamda 27 metrekareden daha küçük olamayacak. İstanbul Kentsel Dönüşüm Müdürü Bülent Babaoğlu, ihtiyaç fazlası stüdyo daire üretiminin engellendiğini ifade etti. Babaoğlu, Fikirtepe’de fazla 1+0 daire olmasını engellemek için her konuta 2 araçlık otopark zorunluluğu getirdiklerini söyledi. 


3 AYDA NE DEĞİŞTİ?


Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Ömer Faruk Çelik, Mayıs sonunda yapılan İstanbul İmar Yönetmeliği’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın el koymasıyla 1 Haziran’da değiştiğini söyledi. Çelik, “3 ayda ne oldu da böyle bir değişime ihtiyaç duyuldu?” dedi.Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, yeni düzenleme ile sektördeki başıboşuğun düzenleneceğini söyledi.


Hürriyet


Geri Dön