19 / 04 / 2024

PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin inşaatı başladı!

PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin inşaatı başladı!

Pamukkale Üniversitesi'nin Karahayıt Mahallesi'nde yaptıracağı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin inşaatı başladı.



Denizli'de yer alan ve yıllardır beklenen Pamukkale Üniversitesi'nin (PAÜ) turizm bölgesi Karahayıt Mahallesi'ne yaptıracağı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin inşaatı başladı. 


Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi idari, poliklinik, havuz ve klinik bloğu şeklinde 96 yataklı olarak tasarlandı. 3 yıl içinde tamamlanacak hastane 42 milyon 400 bin liraya mal olacak.


Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin bugün gerçekleşen yer teslimi ile projenin fiilen başladığını belirten PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, "Sağlık ve turizme çok önemli katkılar sunacak olan hastanemiz, Karahayıt bölgesi kısa sürede sağlık ve turizm yerleşkesi haline dönüşerek ulusal ve uluslararası platformlarda marka olacaktır. Ülkemiz ve Denizli artık modern bir termal kür ve sağlık merkezine kavuşacaktır. Denizli'nin gerek yurtiçi ve gerekse yurt dışındaki tanıtımında önemli bir mihenk taşı olacağına inandığımız bu proje, gelecek nesillere aktaracağımız değerli bir miras olacaktır" dedi.


PAÜ Yapı İşleri Daire Başkanı Hamit Tok proje hakkında teknik bilgiler verdi. Hamit Tok, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin 19 bin 746 metrekarelik arsa üzerinde yapılacağını, dört ayrı blok şeklinde 96 yataklı olarak tasarlandığını, projenin toplam inşaat alanının 23 bin 326 metrekare olduğunu, kapalı otopark alanı 100 araçlık, 30 araçlık açık otopark ve 8 bin metrekare de yeşil alan olacak şekilde planlandığını söyledi.


Hürriyet


Geri Dön