20 / 04 / 2024

Paul Frank Türkiye'de 5 yıl içinde 20 mağazaya ulaşacak

Paul Frank Türkiye'de 5 yıl içinde 20 mağazaya ulaşacak

Hollywood ünlülerinin 'casual' giyim markası 'Paul Frank' Türkiye'de 5 yıl içinde 20 mağazaya   ulaşmayı hedefliyor. Markanın kurucusu Heuser, 'Krizden minimum etkiyle çıkmanız bizi cesaretlendirdi' dedi



AUSTIN Powers, American Pie ve Charlie's Angels gibi ikonik Amerikan filmlerinde yer almanın yanı sıra Hilary Duff, Avril Lavinge ve Christian Bale gibi ünlülerin müdavimi olduğu Amerikalı hazır giyim markası Paul Frank, Türkiye'ye geliyor. AKşžAM'ın sorularını yanıtlayan markanın kurucusu Ryan Heuser, 'İnternet üzerinden yoğun bir alışveriş trafiği gözlemliyorduk ve Türk tüketicisinin bu talebi bizi Türkiye pazarını mercek altına almamıza sebep oldu. Türkiye pazarında olmayan markamızın her ay internette ortalama 25-30 bin hit alması markanın Türkiye pazarında talebi olduğunu düşünmemize yol açtı. Bu ilgiyi daha fazla erteleyemezdik, başka bir deyişle Türkiye'ye tüketicimiz tarafından davet edildik diyebiliriz' dedi.
'Krizden az hasarla çıkmanız bizi cesaretlendirdi ve 2011 yaz sezonu itibarı ile pazara girme kararını aldık' diyen Heuser, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Yunanistan ve Atina mağazamızın açılışında beklediğimizin üzerinde ilgiyle karşılaştık. Türkiye'nin Yunanistan'a kıyasla daha fazla nüfusa ve dinamiklere sahip olduğunu düşündüğümüzden Türkiye'den beklentimiz hayli üst seviyede.'

Fiyatı alım gücünüze ayarladık
MARKANIN fiyatlarını Türk tüketicisinin alım gücünü de göz önünde bulundurarak, Avrupa satış fiyatlarının altında konumlandırdıklarını belirten Ryan Heuser, 'Bu fiyatlama stratejisini Türkiye pazarına yapmış olduğumuz marka yatırımımız olarak görüyoruz' dedi. Türkiye'de en çok marka karakterlerinin renklendirdiği tişört ve ayakkabıların talep görmesini beklediklerini belirten Heuser, 'çanta, cüzdan, şapka gibi aksesuvarlarımız da oldukça talep görecektir' diye konuştu.

İLK MAĞAZAYA 300 BİN $ YATIRACAK
TÜRKİYE'DE ilk açılacak mağazanın AVM yerine caddede yer alacağını belirten Heuser, 'İlk mağaza için 300 bin dolarlık yatırım öngörüyoruz. Hedefimiz 5 yıl içinde 20 konsept mağaza açmak ve bayilikler vermek olacak. Operasyon için Türkiye ofisimizi kurduk, talepleri değerlendirmeye başladık bile. şžimdiden yoğun taleple karşılaştığımızı söyleyebilirim' dedi.

Aylin LÖLE/Akşam


Geri Dön