25 / 04 / 2024

Paul Tudor Jones'dan Afrika'ya jeotermal santrali!

Paul Tudor Jones'dan Afrika'ya jeotermal santrali!

Etiyopya’daki açlığa dikkat çekmek için 1985’te Live Aid (Canlı Yardım) konserleri düzenleyen İrlandalı sanatçı Bob Geldof, şimdi Etiyopya ve genel olarak Afrika’da yatırım üzerine yatırım yapıyor.



30 yıl önceki konserlerde Etiyopya için 145 milyon dolar toplayan Geldof’un başkanı olduğu 8 Miles (8 Mil) adlı fonla yardımın yerini artık yatırım aldı. Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre, 200 milyon dolarlık 8 Mil fonu adını Afrika ile Avrupa arasındaki en kısa mesafenin uzunluğundan alıyor. Geldof’un da birkaç yüzbin dolarının bulunduğu fon Etiyopya’da şarap yatırımından Uganda’da tavukçuluğa kadar birçok yatırım gerçekleştirdi.


‘Potansiyeli yüksek’

Afrika’nın sunduğu potansiyelin çok yüksek olduğunu söyleyen Geldof, “Burayı dikkatimizi yöneltmemiz için insanların ölmesi gerekmemeli” dedi. Geldof’un fonunun yanı sıra birçok yüksek profilli yatırımcı 94 milyon nüfuslu Etiyopya ve Afrika’nın diğer ülkelerinde yatırım fırsatlarını değerlendiriyor. WSJ, Etiyopya’da KKR’nin geçen yaz bir gül çiftliğine 200 milyon dolar yatırdığını, Blackstone’un 1.3 milyar dolarlık bir boru hattı planladığını ve hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones’un 2 milyar dolarlık bir Jeotermal santrali üzerinde çalıştığını yazdı. 


Milliyet


Geri Dön