28 / 03 / 2024

Pazar günü inşaat yapmak yasak mı?

Pazar günü inşaat yapmak yasak mı?

Konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri gündüz zaman dilimi dışında akşam ve gece zaman dilimlerinde sürdürülemiyor. Peki, pazar günü inşaat yapmak yasak mı? Pazar günü inşaat yapılır mı?



Pazar günü inşaat yapmak yasak mı?

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Ve Yönetimi Yönetmeliği gereğince, konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri gündüz zaman dilimi dışında akşam ve gece zaman dilimlerinde sürdürülemiyor. 


Zaman dilimleri şu şekilde;

Gündüz: 07.00’den 19.00’a kadar olmak üzere 12 saat,

Akşam: 19.00’dan 23.00 ‘e kadar olmak üzere 4 saat,

Gece: 23.00’den 07.00’ye kadar olmak üzere 8 saattir.


İlgili yönetmelik kapsamında inşaat çalışmalarının saatlerine ilişkin bilgilere yer veriliyor. Bu saatler dışında çalışma yapan inşaatlar belediyeye şikayet edilebiliyor.


Ancak yönetmelikte inşaat çalışma günlerine ilişkin bir esas yer almıyor. Peki, pazar günü inşaat yapmak yasak mı? Pazar günü inşaat yapılır mı?


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesinin yaptığı açıklamalara göre; zorunlu hallerin dışında Pazar günü inşaat yapılması yasak olup, Pazar günleri inşaat çalışmalarına devam edenler yine şikayet edilebiliyor.


Çalışma Dairesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Yalnızca zorunlu hallerde; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan alınan izinle, inşaat faaliyetinde bulunulabilmektedir. Çalışma Dairesi, tüm işverenleri herhangi bir olumsuz durumla karşı karşıya kalmamaları için yasal yükümlülüklerini yerine getirmeye davet etmektedir. Yasalara aykırı olarak faaliyet gösteren işverenlere, yasaların öngördüğü yaptırımların uygulanacağı unutulmamalıdır.


Vatandaşlarımız, kaçak işçi ve Pazar günü yapılan inşaat faaliyetleri ile ilgili şikayetlerini ALO 102 ihbar hattına yapabilirler."


Apartman tadilat saatleri!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulis.com




Geri Dön