27 / 04 / 2024

Pazariçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Pazariçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Pazariçi’ndeki kentsel dönüşüm alanını ziyaret eden Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülbül, burada incelemelerde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti.




Gaziosmanpaşa’da adaletli, şeffaf ve uzlaşma eksenli bir şekilde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları Pazariçi Mahallesi’nde de devam ediyor. Pazariçi’ndeki kentsel dönüşüm alanını ziyaret eden Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülbül, burada incelemelerde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlara kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Usta, çalışmalarının aralıksız olarak sürdüğünü ifade etti. 




Gaziosmanpaşa Belediyesi



Haber Aydınlık Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


PAZARİÇİ Mahallesinden Erkan Bakkal, ilçedeki kentsel dönüşüm sürecini Aydınlık'a şöyle anlattı: "Once Ocak 2013'te Karayollan, Yıldıztabya, Pazariçi, Mevlana mahalleleri riskli alan ilan edildi. Mahalleli haberdar olmadığı için gereken sürede itiraz edemedi. Şubat 2013'te de Sultangazi'de Cumhuriyet Mahallesi'nde riskli alan kararı alındı. Onlar dernekleştiler, zamanında dilekçe vererek itiraz ettiler. Sonra Sangöl mahalesi için de karar çıktı. Onlar da itiraz etti. İlk dava Sarıgöl'de kazanıldı. Ama belediye ufak değişikliklerle yeniden riskli alan ilan etti. O dava sürüyor. İlk dört mahalledeki halk imar değişikliği yapıldıktan sonra riskli alan kararından haberdar oldu. Karara itiraz ettiler. Danıştay 4. Hukuk Mahkemesi 17 Şubat 2016'da oybirliği ile bu dört mahalle ve Cumhuriyet mahallesi için riskli alan karannı kaldırılmasına karar verdi. Ardından belediyenin talebiyle acele kamulaştırma kararı çıktı." 


Aydınlık


Geri Dön