20 / 04 / 2024

Pehlivanoğlu'nun 2009 hedefi 100 mağazaya ulaşmak

Pehlivanoğlu'nun 2009 hedefi 100 mağazaya ulaşmak

Pehlivanoğlu önümüzdeki günlerde açılacak olan yeni şubeleri ile kalite ve çalışan sayısını yükseltmeyi planlıyor



Sıfır sermaye ile marketçilik sektörüne adım atan ve bugün ulaştığı 97 mağazası ile bünyesinde 1.600 kişiyi istihdam eden Pehlivanoğlu'nun 2009 hedefi 100 mağazaya ulaşmak. Yeni yatırımlarla büyümeye devam eden Pehlivanoğlu Şirketler Grubu geçtiğimiz günlerde Belevi Pehlivanoğlu Dinlenme Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeği ile 30'uncu kuruluş yıldönümünü kutladı.

Kutlamaya  İzmir  Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan'ın da aralarında bulunduğu İzmir'in önemli işadamları ve sanayicileri, Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Orhan Yalçın, tedarikçi firma yetkilileri, Pehlivanoğlu ailesinin özel dostları ve çalışanlarından oluşan 750 davetli katıldı. Pehlivanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hanif Pehlivanoğlu, davetlileri kapıda tek tek karşıladı. Davetlilere girişte Pehlivanoğlu'nun 30 yılını anlatan broşürler dağıtıldı.

KABUĞUMUZA SIĞAMIYORUZ
Gecede günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Pehlivanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Ali Pehlivanoğlu, "30 yıldır kabuğumuza sığmıyoruz. Önemli olan büyürken, toplulukla bir şeyler paylaşabilmektir. Bu Ramazan ayında sevgili dostlarımla birlikte olabilmek mutluluk verici" dedi. Konuşmasını tamamlayan Ali Pehlivanoğlu daha sonra sözü yakın dostu İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan'a bıraktı. Kalkan ise, "Ali Pehlivanoğlu'nun İzmir Ticaret Odası'na kayıtlı tam 47 firması var. Ben Ali'yle 30 yıldır birlikteyim. Ali sıfırdan bu dereceye geldiği için öncelikle onu kutluyorum" diye konuştu.

NEREDEN NEREYE ?
En büyük sermayenin söz, dürüstlük ve disiplinli çalışma olduğuna inanarak sıfır sermaye ile vefakar dostlarının yardımıyla marketçilik sektörüne girdiklerini söyleyen Pehlivanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pehlivanoğlu şunları anlattı; "Okul yıllarında aileme katkı sağlamak için çalışma hayatına atıldım. Lise öğrenimimden sonra 5 yıl öğretmenlik yaptım. Ancak çok sevdiğim öğretmenlik beni tatmin etmedi. Teşebbüs gücümü ortaya çıkarabilecek daha hareketli bir iş istiyordum. Bu sebeple öğretmenliği bırakarak bankacılık yapmaya başladım. Daha sonra bu işi de bırakarak şimdiki adıyla Henkel'de
6 yıl satış ve pazarlama temsilcisi olarak görev yaptım. Bu sürede de gıda piyasasında belli deneyimler kazandım. Artık kendi başıma iş yapma zamanının geldiğini düşünüyordum. Bu düşünceyle uzun zamandan beri geleceğin işi olarak gördüğüm marketçilik işine girmeye karar verdim. Böylece iki kardeşimle beraber 1980 yılında Üçkuyular'da ilk marketimizi açtık."

TALEP YÜKSEKTİ
Kardeşleri ve babasıyla marketteki her bölümde gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Pehlivanoğlu, ailesinin üreterek iyi bir noktaya gelmesini istediği için diğer kardeşlerini de şirket bünyesine dahil ettiğini ifade etti. Pehlivanoğlu, "Daha kuruluş yıllarımızda ucuzluğu ve kaliteyi ilke edinmiştik. Bu sebeple de işlerimiz oldukça iyi gidiyordu. Daha da büyümeyi hedeflemiştim. Bu sebeple de marketçiliğin yanında uzun yıllar Çanakkale'den Muğla'ya kadar gıda toptancılığı yapmaya devam ettim. Marketçiliğe başlanan ilk yıllarda talep oldukça yüksekti ve piyasa da çok iyiydi. Bu da Pehlivanoğlu'nu 5 mağazalı küçük bir zincir haline getirdi" dedi.

ALT YAPI YATIRIMLARI
Marketçiliğin beşiğinin İzmir olduğuna inanarak mağaza sayısını artırmaya başladıklarını ve daha doğru büyüyebilmek, tüketicilerine daha iyi hizmet verebilmek için alt yapı yatırımlarına ağırlık verdiklerini söyleyen Pehlivanoğlu, "Uzun bir süre 5 mağaza ile marketçiliğe devam ettik. Çünkü o günlerde piyasa koşulları daha fazla büyümeye uygun değildi. Bu sebeple de bu dönemi toptancılığa ağırlık vererek kapattık. Alt yapı yatırımlarına ağırlık vermeye başlayınca Torbalı'nın Pancar kazasında bulunan ana depo tesislerimizi hayata geçirdik. Pehlivanoğlu olarak Pancar merkezde bulunan son teknoloji ile donatılmış makinelerle 100 dönüm arazide 30 bin metrekarelik alan ile hizmet veriyoruz" diye konuştu.

"Bizim için sosyal yatırımlar de önemli"
Marketçiliğin yanı sıra diğer 9 şirketi ile de büyümeye devam ettiklerini söyleyen Ali Pehlivanoğlu, Tire'nin Alacalı köyünde 500 dönüm üzerinde kurulu ve 4 bin adet büyükbaş hayvan kapasiteli Tire besi çiftliklerinin bulunduğunu belirtti. Pehlivanoğlu; "Çiftlikte yetiştirildikten sonra veteriner kontrolünde kesilen besi danaları Pancar Et İşleme Tesisleri'nde hazırlanıp mağazalarda satılmak üzere soğuk zincir TIR'ları ile dağılıyor. Pehlivanoğlu ve Livet markaları adı altında et ürünlerini Pancar merkez tesislerinde hazırlayıp en iyi fiyatlar ile mağazalarımızda tüketicilere sunuyoruz. Pehlivanoğlu olarak sosyal yatırımlara da önem veriyoruz. Akhisar'da 40 derslikli 3 milyon dolara mal olan Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu ve Buca'da 150 öğrenci kapasiteli Fatma Pehlivanoğlu Kız Öğrenci Yurdu'nu memleketimize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Mağazalar yenileniyor
Kazancı yatırıma dönüştürmeyi ilke dindiklerini belirteren Ali Pehlivanoğlu, şunları söyledi: "Bünyemizde istihdam ettiğimiz kişi sayısını önümüzdeki günlerde açılacak olan yeni mağazalarımız ile daha da artıracağız. Kalite ve üstün hizmeti ilke edinerek tüketicilere daha iyi hizmet verebilmek için mevcut mağazalarımızı da süratle yeniliyoruz. Yüzde 100 yerli sermaye ile tüketicisine hizmet veren Pehlivanoğlu olarak bu ülkeden kazandığımızı yine bu ülkeye yatırım yaparak gelişimimize devam ediyoruz."

Sevim OLGUN/Yeni Asır


Geri Dön