23 / 04 / 2024

Peli Parke üretim kapasitesini 22 milyon metrekareye yükseltti!

Peli Parke üretim kapasitesini 22 milyon metrekareye yükseltti!

Orman endüstrisi, kâğıt, gıda ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Turanlar Grup şirketlerinden Peli Parke, 2016 yılında üretim kapasitesini 12 milyon metrekareden 22 milyon metrekareye yükselterek üretime yatırım yapmaya devam ediyor.



100 milyon euro’yu aşan öz sermaye yatırımı ve 500’den fazla çalışanıyla Samsun’daki tesislerinde üretime devam eden Peli Parke, artırdığı üretim kapasitesiyle 2016 yılında komşu ülkeler ve Türki Cumhuriyetler ile ihracata hız verecek. 


Turanlar Grup Yönetim Kurulu üyesi Murat Turan, geçtiğimiz yıl risk almaktan uzak durduklarını belirterek; fabrika yatırımlarına ağırlık verdiklerini; otomasyon, üretim, depolama ve teknolojik altyapıya yaptıkları yatırımlarla üretimi giderek butikleştirdiklerinin altını çizdi.


Enerji Verimliliği Kapasite Artırımını Sağlayacak


Peli Parke olarak geri dönüşüme verdikleri önemin devam ettiğini belirten Murat Turan: “Atıl enerji kayıplarının önüne geçmek için fabrikamıza kojenerasyon sistemleri kurduk, enerji verimliliği sayesinde 2016 yılında kapasite artırımına gideceğiz, Vezirköprü fabrikamız her anlamda hammadde ve atıklarının değerlendiği bir tesis oldu.”  dedi. 


2016’da İstihdam Yaratmaya Devam Edilecek


2016 yılında 100’den fazla yeni personel istihdamı hedeflediklerini belirten Turan: “İşe alımda mesleki tecrübenin ön plana çıktığını, meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunlarının sektörde avantajlı olduğunu açıkladı. Murat Turan, iş güvenliği konusunda oldukça hassas bir politika benimsediklerini, mesleki eğitim çalışmaları ile personel gelişimine katkıda bulunmaya devam ettiklerini belirtti.


Türkiye, Dünya Pazarı İle Rekabet Edebilecek Potansiyele Sahip


Türkiye’nin teknoloji ve ürün kalitesindeki yetkinliğinin kendilerine dünya pazarında önemli bir avantaj sağladığını vurgulayan Murat Turan: “Türkiye’deki güçlü sanayi yapısının iç pazardaki müşteriler için ürün çeşitliliği ve farklı fiyat alternatifleri sağladığını, mevcut üretim kapasitesiyle dünya pazarında rekabet edebilecek güce sahip olduklarının altını çizdi.


Geri Dön