19 / 04 / 2024

Pelican Hill Villaları'nda icradan 3 milyon TL'ye satılık villa!

Pelican Hill Villaları'nda icradan 3 milyon TL'ye satılık villa!

İstanbul İli Büyükçekme İlçesi Pelican Hill Villaları'nda bulunan villa Büyükçekme 3.İcra Dairesi tarafından 25 Aralık 2015 günü saat 14.30 ile 14:35 arası açık artırma usulüyle ihale edilecek.



İstanbul Büyükçekmece'de yer alan villa 3 milyon TL bedelle Büyükçekmece 3.İcra Dairesi tarafından satışa çıkacak.


Özellikleri: Villa kapısı kapalı olduğundan özellikleri katalogda yer verilen projesi incelenmek ve satış ofisinden bilgi alınmak suretiyle tesbit edilmiştir. Buna göre; Lucca tipi olan taşınmaz; katalog ve projesinde Bahçe Katı + Zemin + 1. Normal kattan ibarettir. Yine katalog projesine göre; Bodrum katın; halen inşaat faaliyetlerinin devam etmekte olduğu, rekreasyon alanı, tesisat odası ve bahçe terasışeklinde planlandığı tesbit edilmiştir. Bodrum katın villa içerisinden irtibatlı merpenle zemin katla bağlantısı mevcuttur. Zemin katta ise, giriş holü, mutfak, yemek odası, oturma odası, çalışma odası, salon ve salonda şömine, koridor, iç avlu, tuvalet ve kademeli teras balkonu bulunmaktadır. Yine içeriden irtibatlı merpenle 1. Normal Katta ise, yatak odası, ebeveyn yatak odası, banyo tuvalet, ebeveyn banyo tuvaleti, koridor, balkon ve galeri boşluğu bulunmaktadır. Villanın dış alanlarında inşaat faaliyetlerinin tamamlandığı, iç bölümlerinde imalatlarının natamam seviyede olduğu görülmektedir. Villada 3 kata hizmet eden asansörün bulunduğu tespit edilmiştir. Villanın dış cephe doğramaları ahşap görünümlü pvc ve ısıcamlıdır. Taşınmazın içinde bulunduğu bahçede çalışmanın mevcut olduğu ve villa çevresinin bahçe duvarı ile çevrili olduğu, konum itibarı ile panoramik manzara imkana sahip bulunduğu belirlenmiştir. Villanın zemin katta 53 m2 alana sahip 3 araçlık garajı bulunmaktadır. Villa dış cephesi mantolamalı ve yalıtımlıdır. Bahçe betonarme ihata duvarlarıyla çevrilidir. Villanın önü açık olup, yandan bodrum kata araç giriş imkanına sahiptir. Pelican Hill projesi; Alkent, Tulip A gibi önemli yerleşim alanlarına komşudur. Site içerisinde bir kısım villalarda oturulmaktadır. Oturulan alanlarda ortak alanların araç ve yaya yollarının, bahçe düzenlemesinin mevcut olduğu tesbit edilmiştir. Ulaşımı özel araçlarla imkanlıdır. Çarşı pazara, iş yerleri ve toplu taşım duraklarına nispi uzaklıktadır. Site giriş çıkışı güvenlik kontrollüdür. Villanın ince imalatlarının malik tarafından yaptırıldığı belirtilmiştir. Villa Alkent Sitesine komşu parseli teşkil etmektedir. Villa terasları, barbekü alanı, avlusu, garajı ile geniş bir kullanım alanına sahiptir. Üstün nitelikte, nadide bir malzeme ve işçilik sarfıyla inşa edilmiştir. Villanın geniş bir bahçesi, üç arabalık garajı bulunmaktadır. Villanın kullanım alanı garaj, teraslar, balkon, galeri boşluğu dahil edilmeksizin takriben 522,00 m2 olup, yüzme havuzuna sahiptir. Taşınmaz mevcut konumu ile ilçe merkezine nispi mesafede yer almaktadır. Alt yapı sorunu çözüme kavuşturulmuş gelişme gösteren planlı bir bölgede yer almaktadır. Belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. E-5 karayolu ve TEM otoyolunu birbirine bağlayan Hadımköy çevre yolu üzerinde kurulu bir villa kenttir.


Adresi: İstanbul ili, Büyükçekmece ilçesi, Akçaburgaz, Alkent 2000 Mahallesi, 218 ada 4 parselde kayıtlı olup,' adres olarak: TEM gişeler Hadımköy yolu üzerinde, yolun solunda Pelican Hill Villa yerleşkesi içinde Mehmet Yeşilgül Bulvarı, 21. Sokak, 4d kapı no.lu, 79 villa adresinde yer almaktadır.


Yüzölçümü: 522 m2


Arsa Payı: 2411/870893


İmar Durumu : Dosyasında mevcut Büyükçekmece Belediye Başkanlığının 11.11.2014 tarihli yazısına göre; Alkent 2000 Mahallesi, 218 ada 4 parsel sayılı taşınmazın 13.06.2003 onay talihli Büyükçekmece Göl Havzası uygulama imar planında uzun mesafeli koruma alanında kaldığı, ayrık nizam konut alanı, H: 6,50 m., E: 0.15 olarak ayrıldığı, plan notlarında yerleşik alan sınırları dışında kalan ve Uzak Mesafeli Koruma Alanındaki E= 0,15 olarak tanımlanan yapı adalarında yapılacak olan ifrazlarda  parsel büyüklüğünün 2.000 m2 olduğu, parsel büyüklüğü 2.000 m2'nin üzerinde olan parsellerde her 2.000 m2'ye 1 bağımsız bölüm tekabül edecek şekilde inşaat yapılabilir hükmünün bulunduğu belirtilmektedir.


Kıymeti: 3.000.000,00 TL


KDV Oranı: % 18


Kaydındaki Şerhler: Beyan: Yönetim Planı 1/5/2007 Beyan: 218 ada 4 parseldeki 311 nolu sosyal tesis 2018 ada 3,4,12 nolu parseller ve 224 ada 1 parselin müşterek metalidir. 01/05/2007 tarih ve 9250 yevmiye Şerh: Kameroğlu inş. San. Ltd. Şti. Keleşoğlu inş. Tur. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Gül inş.Tur. Ve Tic. Ltd. Şti. Lehine kat karş.inş. Sözlşemesi 05/03/2004 tarih ve 2551 yev. Beyan: (AT....KM ne çevrilmiştir. (Başlama tarih: 19/02/2015 süre:)


1.Satış Günü: 25/12/2015 günü 14:30-14:35 arası


2.Satış Günü: 20/01/2016 günü 14:30-14:35 arası


Satış Yeri: Büyükçekmece Adliyesi Ek Binası 3.icra Müdürlüğü Kalemi Mimarsinan


Büyükçekmece/İST.


Satış şartları


1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap. aov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga Vergisi, KDV 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133'üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/5234 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.13/10/2015


Geri Dön