19 / 03 / 2024

Pelican Mall AVM, 15 Ekim'de açılıyor

Pelican Mall AVM, 15 Ekim'de açılıyor

Yüzde 50 Gül-Keleşoğlu İnşaat, yüzde 50 Kameroğlu İnşaat ortaklığı ile inşa edilen Pelican Mall AVM 15 Ekim'de açılıyor



Avcılar E-5 hattında bölgenin tek alışveriş merkezi olacak Pelican Mall AVM, 15 Ekim'de açılıyor. Yüzde 50 Gül-Keleşoğlu İnşaat, yüzde 50 Kameroğlu İnşaat ortaklığı ile 150 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Pelican Mall AVM, "Aradığınız her şey yolunuzun üstünde" sloganıyla E-5 üzerindeki günlük 40 bin araçla seyahat edenleri molaya davet edecek. Pelican Mall ayrıca Avcılar'daki 17 bin üniversite öğrencisinin de buluşma noktası olmayı hedefliyor. Başlangıçta günlük 12 bin ziyaretçi sayısının hedeflendiği merkezde, bu rakamın 20 bine ulaşması planlanıyor. Açılış için gün sayan Pelican Mall AVM'de SABAH'ın sorularını yanıtlayan Kameroğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adem Kameroğlu, Gül-Keleşoğlu İnşaat ile birlikte yatırımını gerçekleştirdikleri Pelikan Mall AVM'nin 15 Ekim'de açılacağını açıkladı. Kameroğlu, Pelikan Mall'un 100 bin metre kapalı alanda 33 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olduğunu belirterek, 105 mağazanın bulunduğu alışveriş merkezinde yüzde 85 kiralama oranına ulaşıldığını kaydetti. Pelican Mall'un Avcılar bölgesinin tek alışveriş merkezi olduğuna işaret eden Kameroğlu, "B gelir grubu ve üstüne hitap edecek şekilde marka karması planlandı. E-5 müşterisi de gelecek, Alkent'te yaşayanlar da, Esenyurt'ta yaşayanlarda. Hedef müşteri kitlesinin yüzde 30'unu Avcılar ve çevresinde yaşayanlar, yüzde 70'ini E-5 üzerinde seyahat edenler oluşturuyor. E-5 üzerinde günlük 40 bin araç sirkülasyonu var" dedi.

Tophane'yi çatı katına taşıyacak
17 bin öğrencinin okuduğu, 4 fakültenin bulunduğu İstanbul Üniversitesi'ne 5 dakika uzaklıktaki Pelican Mall'un üniversiteli gençlerin buluşma noktası haline geilmesi hedefleniyor. Kameroğlu, Pelican Mall'un çatı katının üniversiteli gençler düşünülerek planlandığını ifade ederek, "Burada Tophane'dekine benzer nargile cafeler yer alacak. Tophane'yi Pelican Mall'a taşıyacağız. Pelican Mall'u öğrenciler için çekim merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.

7 bin ton çelik kullanıldı
Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından projelendirilen Pelican Mall'un yüzde 70'i depreme tam dayanıklı çelik konstrüksiyon olarak inşa edildi. 7 bin ton çeliğin kullanıldığı Pelican Mall, olası bir depremde bölgede yaşayan insanlar için sığınak olarak da kullanılabilecek.

Laser Paintball ilk kez AVM'ye giriyor
Geniş bir atriuma sahip olan Pelican Mall'da ortadaki alan botanik park olarak planlandı. Ayrıca alışveriş merkezinde müziğin ritmine göre dans eden suların bulunacağı havuzlar yer alıyor. Kameroğlu, "Türkiye'de ilk kez bir alışveriş merkezinde son dönemlerin popüler oyunu laser paintball'u getiyoruz. Açık alandaki oyun alanımız bin 500 metrekare büyüklüğünde olacak" dedi. Çocuk oyun alanları ve çocuk kulübünün yer alacağı Pelican Mall Alışveriş Merkezi'nde buz pateni pisti de bulunacak.
Sabah/Bülent Yoldaş

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Avcılar'ın tek AVM'si Pelican'da geri sayım

Açılış için son hazırlıkların yapıldığı Avcılar'ın ilk AVM'si Pelican Mall, E-5 üzerinde aracıyla seyahat edenlerin mola noktası olacak

Avcılar E-5 hattında bölgenin tek alışveriş merkezi olacak Pelican Mall AVM, 15 Ekim'de açılıyor. Yüzde 50 Gül-Keleşoğlu İnşaat, yüzde 50 Kameroğlu İnşaat ortaklığı ile 150 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Pelican Mall AVM, "Aradığınız her şey yolunuzun üstünde" sloganıyla E-5 üzerindeki günlük 40 bin araçla seyahat edenleri molaya davet edecek. Pelican Mall ayrıca Avcılar'daki 17 bin üniversite öğrencisinin de buluşma noktası olmayı hedefliyor. Başlangıçta günlük 12 bin ziyaretçi sayısının hedeflendiği merkezde, bu rakamın 20 bine ulaşması planlanıyor.

Hedef kitlenin yüzde 70'i E-5'ten

Açılış için gün sayan Pelican Mall AVM'de SABAH'ın sorularını yanıtlayan Kameroğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adem Kameroğlu, Gül-Keleşoğlu İnşaat ile birlikte yatırımını gerçekleştirdikleri Pelikan Mall Alışveriş Merkezi'nin 15 Ekim'de açılacağını açıkladı. Kameroğlu, Pelikan Mall'un 100 bin metrekare kapalı alanda 33 bin metrekarekare kiralanabilir alana sahip olduğunu belirterek, "105 mağazanın bulunduğu merkezimizin müşteri kitlesi E-5 üzerinde seyahat edenler olacak" dedi.

Lazer Paintball ilk kez AVM'ye giriyor

Geniş bir artriuma sahip olan Pelican Mall içinde ortadaki alan botanik park olarak planlandı. Ayrıca içinde müziğin ritmine göre dans eden suların bulunacağı havuzlar yer alıyor. Üst katta ise 5 adet tamamı teraslı restoran ve cafeler bulunuyor. Kameroğlu, "Türkiye'de ilk kez bir AVM'ye lazer paintball'u getiyoruz. Paintbool hem kapalı hem açık alanda olacak" dedi.

A Plus fuarda 80 proje sergilenecek

Jnr Fuarcılık, A plus gayrimenkul sektör temsilcileri ile A plus alıcıları 22-24 Ekim tarihlerinde Aşçıoğlu İnşaat tarafından inşa edilen ve hizmete sunulan Fulya Fuar Merkezi'nde düzenleyeceği satış odaklı ihtisas fuarında buluşturuyor. Katılımı kesinleşen 20 firma arasında, Ağaoğlu İnşaat, Aşçıoğlu İnşaat, Canan Yapı, Doğa Gayrimenkul, Ege Group, Ofton İnşaat, Seba İnşaat, Teknik Yapı, JLL, DDM, Vakana Evleri , gibi firmalarının buluştuğu fuara başvurular devam ediyor. Üç gün sürecek fuarda yaklaşık 80 özel projeye yer verilecek. Satış odaklı bu fuarda, firmalar ziyaretçilere çok özel fırsatlar sunacak.

Tophane'yi Pelican Mall'a taşıyacak

Kameroğlu, alışveriş merkezinin 17 bin öğrencinin okuduğu, 4 fakültenin bulunduğu İstanbul Üniversitesi'ne 5 dakika uzaklıkta yer aldığını vurgulayarak, Pelican Mall'un üniversiteli geçlerin buluşma noktası haline geleceğini de kaydetti. Kameroğlu, Pelican Mall'un çatı katını üniversiteli gençler düşünülerek planlandığını ifade ederek, "En üst çatı katında tophanedekine benzer nargile cafeler yer alacak. Tophane'yi Pelican Mall'a taşıyacağız. Pelican Mall'u öğrenciler için çekim merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.
Sabah Emlak


Geri Dön