23 / 04 / 2024

Pembe Köşk'ün yanındaki koy, 2,5 milyon Euro bedelle satışa çıkarıldı!

Pembe Köşk'ün yanındaki koy, 2,5 milyon Euro bedelle satışa çıkarıldı!

Marmaris'te 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından yaptırılan ve renginden ötürü 'Pembe Köşk' diye anılan Devlet Konukevi'nin yanındaki koy, sahibi tarafından 2,5 milyon euro bedelle satışa çıkarıldı.




Marmaris Karacasöğüt Köyü'ndeki Okluk Koyu kıyısında, Konuk Evi'ne 500 metre mesafede bulunan, üç tarafı kızılçam ormanlarıyla, bir tarafı da Gökova Körfezi'nin turkuaz rengi deniziyle çevrili 12 dönümlük arazi satılığa çıktı. Arazinin sahibi 77 yaşındaki Muzaffer Özdöker, "Arsa üzerinde iki konteyner ve yüzlerce gül ağacı var. Ancak imar izni olmadığı için küçük de olsa bir ev yapamadım. Burası cennetten bir köşe. Doğaya zarar vermeden, ufak da olsa yapılacak küçük bir tesis yada yapı buranın değerini, kat ve kat artıracaktır. Sayın Turgut Özal'm Konuk Evi'yle arazimin arasında bulunan restorana gittiğinde, 'Burası kimin çok güzelmiş' dediğini ilettiler bana. Böylesine çok sevdiğim ve beğenilen yeri satmak istemezdim ama ben değerlendiremiyorum. Umarım satın alacaklar Özal'ın bir zamanlar yüzdüğü bu koyu değerlendirir" şeklinde konuştu. .


Satışa aracılık eden Marmaris Sahil Emlak'ın sahibi emekli gazeteci Mustafa Kılıç, ilk talebin Ruslar'dan geldiğini, ancak Rus işadamının araziyi küçük bulduğunu söyledi. Kılıç, şöyle konuştu: "Satılık koy, Devlet Konuk Evi'ne sadece 500 metre uzaklıkta. Hatta Turgut Özal, Konuk Evi'nin sahilinden denize girer, şu anda satılığa çıkarılan koya kadar yüzerdi. Geçtiğimiz hafta satışa çıkarır çıkarmaz, Rusya'dan bir Türk emlakçı aradı. Arazinin özelliklerini öğrendi. Ertesi gün müşterisi olan Rus işadamının arsayı küçük bulduğunu iletti. 

Tekne ve yatlarıyla ıssız koylara yanaşmak isteyen yabancıların ya da yat veya çekek yeri arayan acente sahiplerinin ilgileneceğini umuyoruz." 


Akşam



Geri Dön