29 / 03 / 2024

Pendik Belediyesi yeni hizmet binası yaptırıyor! 20 milyon TL'ye!

Pendik Belediyesi yeni hizmet binası yaptırıyor! 20 milyon TL'ye!

Pendik Belediyesi yeni belediye hizmet binası ve yap-işlet-devret yöntemi ile Pendik el sanatları merkezi-bedesten yaptırmak üzere ihale düzenledi



Pendik Belediyesi mülkiyeti kendisine ait Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki 17 bin 412 metrekarelik hizmet binasına karşılık 42 bin 500 metrekare yüzölçümünde ticari alanları da olan yeni hizmet binası yaptıracak. Kat karşılığı inşa edilecek Pendik Belediyesi Yeni Hizmet Binası ihalesi 18 Nisan 2012 tarihinde saat 14.30’da Batı Mahallesi 23 Nisan Caddesi No:11 Pendik/İstanbul adresinde gerçekleştirilecek. Yeni yapılacak hizmet binası ve yan sosyal tesislerin inşasına ilave olarak Pendik Belediyesi bir miktar ödeme yapılmasını da istiyor. İhalenin açık artırması 20 milyon liradan başlarken geçici teminat için 600 bin lira istendi.

Öte yandan Pendik Belediyesi 2 bin 75 metrekare arsa üzerine 6 bin 242 metrekare inşaat alanına sahip bedesten ve el sanatları merkezi inşa ettirecek. Sanat ve merkezi ve bedesteni yapacak olan firmaya 30 yıllığına kiraya verileceğini belirten dile getiren Pendik Belediyesi yetkilileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2011 yılı yaklaşık yapı maliyet bedeline göre tahmini fiyatı 6 milyon 461 bin 39 lira olarak belirledi.

İhale, 11/Nisan/2012 Çarşamba günü, saat 14.30’da, Batı Mahallesi 23 Nisan Cad. No: 11 Pendik/İstanbul adresindeki Pendik Belediye Binasındaki encümen salonunda yapılacak.

HER İKİ İHALENİN DETAYLARI ŞÖYLE:

BELEDİYE HİZMET BİNASI VE YAN TESİSLERİ ARSA KARŞILIĞI İNŞAAT YAPIM İŞİ İHALE İLANI

1-İHALE KONUSU: Mülkiyeti Pendik Belediye Başkanlığına ait olan Pendik Fevzi Çakmak mahallesi, G22B00A2D pafta 9904 ada 1sayılı taşınmazın devri karşılığında; Pendik Fevzi Çakmak mahallesi, G22B00A2D pafta 9904 ada 2 sayılı taşınmaz üzerine Belediye Hizmet Binası ve Yan Tesisleri inşa edilmesi ve ayrıca bedel ödenmesidir. İhale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü arttırma suretiyle yapılacaktır.

2-İHALE KONUSU TAŞINMAZLAR:

İhale Konusu Taşınmazlar:

Devre konu taşınmaz:

Pendik Fevzi Çakmak mahallesi, G22B00A2D pafta 9904 ada 1 parsel sayılı 17.412,56 m² yüzölçümlü 06/11/2007 – 08/10/2009 – 18/04/2011 t.t.li 1/1000 ölçekli Pendik 2 nolu uygulama imar planında T3 rumuzlu, E: 2,5 yapılanma koşullarında ticaret alanında kalmaktadır.

Üzerinde Belediye Hizmet Binası ve Yan Tesisleri inşa edilecek taşınmaz:

Pendik Fevzi Çakmak mahallesi, G22B00A2D pafta 9904 ada 2 parsel sayılı 7.012,66 m² yüzölçümlü 06/11/2007 – 08/10/2009 – 18/04/2011 t.t.li 1/1000 ölçekli 2 nolu uygulama imar planında Belediye Hizmet Alanında kalmaktadır.

3-İHALENİN NEREDE, HANGİ TARİH VE SAATTE YAPILACAĞI: İhale 18/Nisan/2012 Çarşambagünü, saat 14.30’da, , “Batı mah. 23 Nisan Cad. No:11 PENDİK/İSTANBUL” adresindeki Pendik Belediye Binasındaki Encümen Salonunda yapılacaktır.

4-ŞARTNAMENİN ALINACAĞI YER: İhale şartnamesi aynı adresteki Pendik Belediye Başkanlığı, Etüd Proje Müdürlüğünden 3.000,00 (üçbinlira)TL bedel ödenerek alınabilecektir. (İhale dosyası istekli veya isteklinin vekillerine verilir.)

5- İŞİN NİTELİĞİ, NEVİ MİKTARI ve TAKRİBİ BEDELİ : Pendik Fevzi Çakmak mahallesi, G22B00A2D pafta 9904 ada 1 parsel sayılı taşınmazın yükleniciye devri karşılığında; yüklenici tarafından Pendik Fevzi Çakmak mahallesi, G22B00A2D pafta 9904 ada 2 parsel sayılı taşınmaz üzerine şartname eki avan projeye ve mahal listelerine uygun olarak hazırlanacak ve idarece onaylanacak uygulama projeleri ve alınacak yapı ruhsatına uygun Belediye Hizmet Binası ve Yan Tesisleri inşa edilecek, ayrıca devredilecek taşınmazın değer farkı olarak bedel ödenecektir.

Arttırıma esas teşkil edecek takribi bedel 20.000.000,00. (yirmimilyonlira) TL olup arttırımlar bunun üzerinden yapılacaktır.

Geçici teminat takribi bedelin %3 olan 600.000,00 (altıyüzbin) TL. dır.

Ödenecek bedel; ihalede teklif edilen en yüksek bedeldir.

Yüklenici aşağıda sunulan ödeme planı doğrultusunda sözleşme ile birlikte yapmış olduğu ilk ödeme sonrası diğer ödemeler ruhsat tarihinden başlayarak üçer aylık dilimler halinde aşağıdaki tabloya uygun olarak ödemelerini yapacaktır.


Ödenecek Bedel Taksitlendirme Tablosu:

Taksit No
 Taksit Ödeme Dönemi
 Ödeme Yüzdesi
 
1
 Sözleşme İmzalamadan Önce
 Teklif Edilen bedelin %20 si
 
2
 1. üç ay (3. ay) (Ruhsat tarihinden itibaren)
 Teklif Edilen bedelin %13 ü
 
3
 2. üç ay (3. ay)
 Teklif Edilen bedelin %13 ü
 
4
 3. üç ay (3. ay)
 Teklif Edilen bedelin %13 ü
 
5
 4. üç ay (3. ay)
 Teklif Edilen bedelin %13 ü
 
6
 5. üç ay (3. ay)
 Teklif Edilen bedelin %13 ü
 
7
 6. üç ay (3. ay)
 Teklif Edilen bedelin %15 ü
 

6-İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI: İhaleye katılacak gerçek ve tüzel kişi veya kişilerin aşağıdaki belgeleri vermesi ve geçici teminatı yatırması gerekir.

İkametgah belgesi, (Tüzel kişiler için D/a bendindeki belgenin verilmesi yeterlidir.)
Tebligat için Türkiye'de adres gösterilmesi,
Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,

a. Özel hukuk tüzelkişileri için, tüzelkişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış sicil kayıt belgesi,
b. Gerçek kişiler için ticaret veya sanayi odası veya esnaf ve sanatkârlar odası siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge.

c. Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her birine ait D/a ve D/b bentlerinde belirtilen esaslara göre temin edilecek belgeler.

İhalenin ilan edildiği yıla ait noter tasdikli imza sirküleri,
a. Gerçek kişi olması halinde, imza sirküleri,

b. Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirküleri veya vekâletname ile imza sirküleri,

c. Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzelkişilerin her birinin E/a ve E/b bentlerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeler,

İsteklinin şirket olması halinde şirket tüzüğü ile şirket ortaklarını ve bunların hisse oranlarını ve görevlerini belirten belge,
İstekliler adına vekâleten ihaleye katılma söz konusu ise, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin ihalenin yapıldığı yıla ait noter tasdikli vekaletnameleri ve noter tasdikli imza sirküleri,
Bu şartnamenin 9. maddesinde yazılı geçici teminat,
İsteklilerin ortak girişim olması halinde, bu şartnameye ekli örneğe uygun olarak hazırlanmış noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalanmış ortaklık sözleşmesi,
İsteklinin vergi borcu olmadığına dair vergi dairesinden ihalenin yapılacağı yılda alınmış belge,
İsteklinin prim borcu olmadığına dair SGK’dan ihalenin yapılacağı yılda alınmış belge,
İhale konusu taşınmazların yerinde görüldüğünü belirtir idareden temin edilecek “Yer Gördü Belgesi”,
Bu şartnamenin eki örneğe ve 11nci maddede belirtilen şartlara uygun olarak hazırlanmış teklif mektubu,
Bu şartnamenin 7nci maddesinde belirtilen iş deneyimine sahip olduğuna dair belge,
İhalelere katılmaktan yasaklı olmadığına dair beyanname,
İhale konusu iş kapsamında işin devamı süresince aşağıda belirtilen personeli istihdam edeceğine dair taahhütname (Yüklenici idarenin izni ile inşaat yapım işini alt yüklenicilere yaptırabilir bu durumda teknik personel bildirimini alt yüklenici verecektir.)
1 adet en az 10 yıl deneyimli inşaat mühendisi (şantiye şefi)
1 adet en az 5 yıl deneyimli inşaat mühendisi (saha mühendisi)
1 adet en az 5 yıl deneyimli mimar
1 adet en az 5 yıl deneyimli makine mühendisi
1 adet en az 5 yıl deneyimli elektrik mühendisi
1 adet en az 3 yıl deneyimli harita mühendisi
1 adet en az 3 yıl deneyimli inşaat teknikeri

7-YETERLİLİK KRİTERLERİ:

İşbu ihalenin ilan tarihinden sonra temin edilmiş tarih, sayı ve banka kaşesini ihtiva eden çift imzalı ve Genel Müdürlükten teyitli kullanılmamış nakit kredisi veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini veya serbest mevduatını gösteren banka referans mektubu, (isteklinin bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatının Belediye Hizmet Binası ve Yan Tesisleri inşaatının yaklaşık maliyetinin %10’undan az olmaması gerekir).

İlan tarihinden geriye doğru son on beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ihale konusu işe benzer işlerdeki deneyimini gösteren tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi; en az 40.000 m² ticari alan, konut vb. gibi inşaatı yaptığına dair iş deneyimini gösteren belge (İsteklinin ortak girişim olması halinde ortaklardan birinin istenen şartları sağlaması halinde diğer ortaktan ayrıca iş deneyimi aranmaz.)

İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait; bilançosu veya gerekli bölümleri veya bunlara eşdeğer belgeler; ibraz edilen belgelere göre,
a) Cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) en az 0.75 olması,

b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0.15 olması,

c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0.50`den küçük olması, yeterlik kriterleridir ve bu üç kriter birlikte aranır.


8- YETERLİK DEĞERLENDİRMESİ:

İşbu ihaleye teklif verebilmek için yeterlik alınmış olması gerekmektedir.

Dosya satın alındı makbuzu yeterlik başvuru dilekçesine eklenecektir. İhalede yeterlik alabilmek için 6ncı ve 7nci maddelerde belirtilen belgelerin asıllarının veya noter tasdikli suretlerinin eksiksiz olarak ve kapalı zarf içinde, Pendik Belediye Başkanlığı Etüd Proje Müdürlüğüne hitaben yazılacak dilekçeye ekli olarak ihale tarihinden önce en geç 13/04/2012 mesai bitimine kadar alındı karşılığı müdürlük yazı işleri kalemine verilmesi gerekir.

İsteklilerin yeterlik değerlendirmesi Yeterlik Komisyonu tarafından yapılacak olup, yeterlik alan veya alamayan isteklilere yeterlikle ilgili herhangi bir belge verilmeyecektir. Yeterlik değerlendirmesi ile ilgili Yeterlik Değerlendirme Tutanağı kapalı zarf içinde Belediye Encümenine (İhale Komisyonuna) ibraz edilecek olup; yeterlik alanlar, ihale saatinde, bütün isteklilerin huzurunda Belediye Encümeni (İhale Komisyonu)tarafından açıklanacaktır.

Yeterlik müracaatında bulunmayan veya yeterlik alamayan isteklilerin teklifleri değerlendirme dışı bırakılarak, Teklif Zarfları açılmadan ve başkaca herhangi bir işleme tabi tutulmadan kendilerine iade edilecektir. Yeterlik alan isteklilerin teklifleri değerlendirmeye alınacaktır.

9-UYGULANACAK İHALE USULÜ: İhalede, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a maddesi uyarınca kapalı teklif usulü uygulanacaktır; ihale süreci aşağıdaki gibi olacaktır.

10-TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI:

Teklifler yazılı olarak şartnamede belirtilen usul ile yapılır.

11-TEKLİFLERİN VERİLMESİ:

Teklifler ilânda belirtilen saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında komisyon başkanlığına verilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır.

Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır.

Posta ile gönderilecek tekliflerin ilânda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir.

Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

12-ARTIRIM TEKLİFLERİ: Teklifler, örneği ekli teklif mektubu ile;“Pendik Fevzi Çakmak mahallesi, G22B00A2D pafta 9904 ada 2 parsel sayılı taşınmaz üzerine şartname eki avan proje, teknik şartname ve mahal listeleri uyarınca uygulama projelerinin istekli tarafından şartnamede belirtilen süre içinde hazırlanarak idarenin onayına sunulacağı ve idare tarafından onaylanacak uygulama projeleri ve yapı ruhsatına uygun olarak yine şartnamede belirtilen süre içinde Belediye Hizmet Binası ve Yan Tesislerinin inşa edileceği ve yapı kullanma izni alınarak geçici kabule hazır hale getirileceği taahhüdü ile yine kendisine devredilecek Pendik Fevzi Çakmak mahallesi, G22B00A2D pafta 9904 ada 2parsel sayılı taşınmaz üzerine şartname eki avan projeye uygun olarak hazırlayarak idareye sunacağı uygulama projeleri ve idarenin onayından sonra alacağı yapı ruhsatına uygun olarak yine şartnamede belirtilen süre içinde yapıyı inşa ederek yapı kullanma izni alınacağı hususlarının taahhüt edilmesi, bunların dışında ayrıca istekli tarafından idareye nakit olarak ödenecek bedelin rakam ve yazı ile açık olarak yazılması suretiyle yapılacaktır.

Bunun dışındaki teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

İhale komisyonunca oturumda hazır bulunan isteklilerden teklif alınması aşamasında bedel artırımı ihale komisyonunun belirleyeceği en az artırım dilimleri üzerinden yapılacaktır.

İhale, en fazla arttırımı yapan (en fazla bedeli teklif eden) istekli üzerinde bırakılacaktır.


13-İDARENİN YETKİSİ: İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. (Belediye Encümeni 2886 S.D.İ.K.nun 29.maddesi gereğince, ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun teklifi tespit etmekte serbesttir.)

 

İNTİFA HAKKI DEVRİ İLE PENDİK BEDESTEN ve ÇOK FONKSİYONLU EL SANATLARI MERKEZİ İNŞAA EDİLMESİ VE İŞLETİLMESİ İŞİ

İHALE İLANI

1-İHALE KONUSU: Pendik Doğu mahallesi, Hatboyu caddesi üzerinde yer alan, mülkiyeti Pendik Belediyesine ait Merkez 99 pafta 832 ada 23 parsel sayılı taşınmazın 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/e maddesi gereğince ticari fonksiyon alanlarının intifa hakkının verilmesi ve işletilmesi karşılığında Bedesten ve Çok Fonksiyonlu El Sanatları Merkezi (Kurs odaları, Satış yerleri, yönetim alanı, restorant ve ticaret satış birimleri) inşa edilmesi, işi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü eksiltme suretiyle ihale edilecektir.

2-İHALE KONUSU TAŞINMAZ:

İLİ
 İLÇESİ
 BÖLGE
 PAFTA
 

ADA
 PARSEL
 Toplam Arsa Alanı (m2)
 Toplam İnşaat Alanı (m2)
 
İSTANBUL
 PENDİK
 MERKEZ
 99
 832
 23
 2075
 6242
 
3-İHALENİN NEREDE, HANGİ TARİH VE SAATTE YAPILACAĞI: İhale 11/Nisan/2012 Çarşamba günü, saat 14.30’da,, “Batı mah. 23 Nisan Cad. No:11 PENDİK/İSTANBUL” adresindeki Pendik Belediye Binasındaki Encümen Salonunda yapılacaktır.

4-ŞARTNAMENİN ALINACAĞI YER: İhale şartnamesi aynı adresteki Pendik Belediye Başkanlığı, Etüd Proje Müdürlüğünden 1.000,00 (binlira)TL bedel ödenerek alınabilecektir.

5- İŞİN NİTELİĞİ, NEVİ ve MİKTARI : Pendik Doğu Mahallesi 99 pafta 832 ada 23 parsel sayılı taşınmaz üzerine çok fonksiyonlu el sanatları merkezi olarak kullanılmak üzere ayrıntıları şartname eki avan projede belirtilen 6242 m² kullanım alanlıbetonarme karkas yapı inşa edilecektir.

Perselde inşa edilecek yapı, şartname ekinde bulunan avan projeye uygun olarak projelendirilecek ve yapının avan projede belirlenen alanları belediyenin kullanımına terk edilecek, ticari fonksiyon olarak belirlenen alanları ise yüklenicinin kullanımına bırakılacaktır.

Yüklenici, onaylanan avan projeye göre her türlü uygulama projelerini yaparak idareye onaylatacaktır.

Ayrıca ayrıntılı zemin etütleri, sayısal ortamda 3 boyutlu proje / animasyon ve 1/100 ölçekli aydınlatılmış maket de yüklenici tarafından yapılacak ve ruhsat tarihinden itibaren iki ay içinde idareye teslim edilecektir. Bu projelere, etüd ve makete ilişkin her türlü harcama yükleniciye aittir.

Yüklenici ruhsat süresi içinde, yapı ruhsatını alacak; iş süresi içinde, yapıyı tamamlayarak belediyenin kullanımına bırakılacak alanları eksiksiz ve kullanılabilir vaziyette belediyeye teslim edecek; kendi kullanımına bırakılmış olan alanları da işletme süresi içinde sözleşme ve şartnamede belirtildiği şekilde kullanacak süre sonunda idarenin izni ile yapılmış değişiklikleri de koruyarak, kullanmaya engel herhangi bir hali olmaksızın çalışır vaziyette sağlam ve boş olarak belediyeye devredecektir.

6-TAHMİNİ BEDEL: İşin bedeli; istekliler tarafından 30 (otuz) yıl üzerinden eksiltme yapılarak teklif edilen en düşük yıl ve aydır. Geçici ve kesin Teminatlara, her türlü vergi ve harçlara esas teşkil edecek Pendik Doğu Mahallesi 99 pafta 832 ada 23 parsel sayılı taşınmaz üzerine çok fonksiyonlu el sanatları merkezi olarak kullanılmak üzere ayrıntıları şartname eki avan projede belirtilen 6242 m² kullanım alanlıbetonarme karkas yapının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2011 yılı yaklaşık yapı maliyet bedeline göre tespit edilen 6.461.039,25TL.dir. Geçici ve kesin teminatlar ile sözleşme bedeli üzerinden yapılacak tüm hesaplamalarda bu bedel esas alınacaktır.

Eksiltmede süre esası: ihale, bedel üzerinden değil (ruhsat süresi, iş süresi ve işletme sürelerinin toplamı olan) “ihale süresi” üzerinden eksiltme suretiyle yapılacak olup; en az ihale süresini teklif eden istekli üzerinde bırakılacaktır.

7-İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI: İhaleye katılacak gerçek ve tüzel kişi veya kişilerin aşağıdaki belgeleri vermesi ve geçici teminatı yatırması gerekir.

İkametgah belgesi, (Tüzel kişiler için D/a bendindeki belgenin verilmesi yeterlidir.)
Tebligat için Türkiye'de adres gösterilmesi,
Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,

a. Özel hukuk tüzelkişileri için, tüzelkişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış sicil kayıt belgesi,

b. Gerçek kişiler için ticaret veya sanayi odası veya esnaf ve sanatkârlar odası siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge.

c. Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her birine ait D/a ve D/b bentlerinde belirtilen esaslara göre temin edilecek belgeler.


İhalenin ilan edildiği yıla ait noter tasdikli imza sirküleri,
a. Gerçek kişi olması halinde, imza sirküleri,

b. Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirküleri veya vekâletname ile imza sirküleri,

c. Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzelkişilerin her birinin E/a ve E/b bentlerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeler,

İsteklinin şirket olması halinde şirket tüzüğü ile şirket ortaklarını ve bunların hisse oranlarını ve görevlerini belirten belge,
İstekliler adına vekâleten ihaleye katılma söz konusu ise, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin ihalenin yapıldığı yıla ait noter tasdikli vekaletnameleri ve noter tasdikli imza sirküleri,
Bu şartnamenin 9. maddesinde yazılı geçici teminat,
İsteklilerin ortak girişim olması halinde, bu şartnameye ekliörneğe uygun olarak hazırlanmış noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalanmış ortaklık sözleşmesi,
Teklif sahibinin vergi borcu olmadığına dair vergi dairesinden ihalenin yapılacağı yılda alınmış belge,
Teklif sahibinin SGK prim borcu olmadığına dair ihalenin yapılacağı yılda alınmış belge,
İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğünü belirtir idareden temin edilecek “Yer Gördü Belgesi”,
Bu şartnamenin eki örneğe ve 11nci maddede belirtilen şartlara uygun olarak hazırlanmış teklif mektubu,
Bu şartnamenin 7nci maddesinde belirtilen iş deneyimine sahip olduğuna dair belge,
İhale konusu iş kapsamında işin devamı süresince aşağıda belirtilen personeli istihdam edeceğine dair taahhütname (Yüklenici idarenin izni ile inşaat yapım işini alt yüklenicilere yaptırabilir bu durumda teknik personel bildirimini alt yüklenici verecektir.)
1 adet en az 5 yıl deneyimli inşaat mühendisi
1 adet en az 5 yıl deneyimli mimar (Geleneksel Türk mimarisi konusunda deneyimli)
1 adet en az 2 yıl deneyimli inşaat teknikeri
1 adet en az 5 yıl deneyimli iç mimar (kaba inşaat bittiğinde istihdam edilecektir)

8-YETERLİLİK KRİTERLERİ: İlan tarihinden geriye doğru son on beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ihale konusu işe benzer işlerdeki deneyimini gösteren tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi;

A ) İnşaat işleri ile iştigal edenlerden toplam inşaat alanının (6242 m²) %50 si oranında inşaat işleri yapmış olduğuna dair iş bitirme belgesi,

B ) işletme sahipliği ve işletmecilik ile iştigal edenlerden en az 120 kişiye hizmet sunan restoran, kafeterya, otel, turizm işletmesi vb. gibi işletme sahibi olması veya söz konusu işletmeleri kiralayıp en az iki yıl süre ile işletmiş olduğuna dair belge,

C ) Finansörlük işi veya farklı bir iş kolu ile iştigal edenlerden, ihalenin yapıldığı yıldan bir önceki yıla ait isteklinin yıl sonu bilançosu veya gerekli görülen bölümleri yoksa bunlara eşdeğer belgeler

İsteklinin;

a) Cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) en az 0.50 olması,

b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0.10 olması,

c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0.75`den küçük olması,

yeterlik kriterleridir ve bu üç kriter birlikte aranır.

Bankalardan, teklif edilen bedelin % 5` inden az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda, bankalarnezdindeki kullanılmamış nakit kredisi veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini ya da serbest mevduatını gösterir, yerli veya yabancı bankalardan alınacak belgeler.

İhalenin B ve C bendlerinde sayılan istekliler üzerinde kalması durumunda inşaat işleri için alt yüklenicinin A bendindeki şartları taşıdığına dair iş bitirme belgesi sunmaları ve idarinin onayını almaları zorunludur.

9-UYGULANACAK İHALE USULÜ: İhalede, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a maddesi uyarınca kapalı teklif usulü uygulanacaktır; ihale süreci aşağıdaki gibi olacaktır.

10-TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI:

Teklifler yazılı olarak şartnamede belirtilen usul ile yapılır.

11-TEKLİFLERİN VERİLMESİ:

Teklifler ilânda belirtilen saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında komisyon başkanlığına verilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır.

Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır.

Posta ile gönderilecek tekliflerin ilânda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir. Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

12-ARTIRIM TEKLİFLERİ: Teklifler, ihale dosyasındaki teklif mektubu örneği ile; idarece azami olarak belirlenmiş olan ihale süresi 30 (otuz) yıl üzerinden üçer aylık dilimler şeklinde eksiltme suretiyle verilecektir. Tekliflerde belirtilen süreler rakam ve yazı ile yazılacaktır. Bunun dışındaki teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

İhale komisyonunca oturumda hazır bulunan isteklilerden teklif alınması aşamasında eksiltme aylık dilimler şeklinde yapılacaktır.

İhale, en fazla eksiltmeyi yapan (en az ihale süresini teklif eden) istekli üzerinde bırakılacaktır.

13-İDARENİN YETKİSİ: İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. (Belediye Encümeni 2886 S.D.İ.K.nun29.maddesi gereğince, ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun teklifi tespit etmekte serbesttir.)

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com
 


Geri Dön