27 / 04 / 2024

Pendik Belediyesi'nden kentsel dönüşümde 5 Boyut uygulaması!

Pendik Belediyesi'nden kentsel dönüşümde 5 Boyut uygulaması!

Pendik Belediyesi, kentsel dönüşümde ses getirecek C3PO Projesi ile akıllı şehircilik dönemini başlatıyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren belediye, kentsel dönüşüme "5 Boyut" uygulamasını da katacak....



Pendik Belediyesi, kentsel dönüşümde ses getirecek C3PO Projesi ile akıllı şehircilik dönemini başlatıyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren belediye, halkın dönüşümün sonuçlarını en nesnel biçimde görebilmesini sağlamak amacıyla yeni bir projeye başlıyor. 


PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ 

Zamana bağlı tüm değişimler 5B (5 Boyut) çalışmasıyla modellenerek Pendik'teki kentsel dönüşümün on yıl sonraki hali görülebilecek. Böylece bölgelerindeki dönüşümün neticeleri hakkında önceden bilgilendirilen vatandaşların fikirleri de alınabilecek. Avrupa Birliği EUREKA Programı altında ITEA2 çağrısı için hazırlanan çok uluslu projede Pendik, pilot bölge seçildi. C3PO (Collaborative City Co-Design Platform) Projesi, Türkiye'den TÜBİTAK, Yıldız Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, NetCAD, ERARGE ve yurtdışından Fransa, Finlandiya ve Belçika ortaklığı ile yürütülecek. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, ilçede 150 bin konutun 15 yılda dönüştürülmesi için plan hazırladıklarını ve çalışmaların 5'er yıllık üç etapta yürütüleceğini söyledi. Şahin, "Pendik kendi kendini finanse eden değerlere ulaştı. Mülkiyet değerleri oldukça yükseldi. Kimi yerde 2, 2.5 azami 3 emsal vereceğiz. Hatta 1.5 emsalle çözeceğimiz yerler olacak. Gereksiz imar yoğunluğu oluşmayacak" diye konuştu. 


Sabah Gazetesi



Geri Dön