19 / 04 / 2024

Pendik Belediyesi'nden öğrencilere hediye dolu valiz!

Pendik Belediyesi'nden öğrencilere hediye dolu valiz!

Pendik Belediyesi bu yıl da üniversiteyi kazanan 1000 öğrencinin valiz ihtiyacını karşılayarak eğitimlerine destekte bulundu. Öğrenciler içi hediyelerle dolu valizlerini Yunus Emre Kültür Merkezi’nin bahçesinde Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in elinden



Eğitime katkılarını sürdüren Pendik Belediyesi, üniversitelerin lisans ve ön lisans programını bu yıl ilk kez kazanan ve Pendik sınırları içerisinde ikamet eden 1.000 üniversite öğrencisine içlerinde USB’den kupa bardağa, şemsiyeden saç kurutma makinesine kadar bir çok hediyenin yer aldığı  valiz hediye etti. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından  Yunus Emre Kültür Merkezi’nin bahçesindeki  Açık Hava Nikah Alanında düzenlenen kahvaltılı dağıtım töreninde öğrencilere hitap eden Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Daha çok gençsiniz, yolun başındasınız. Ama hayatınız için vereceğiniz kritik kararları bu yaşlarda alıyorsunuz. Hayata ben merkezci  bakmayın. Tercihlerinizi yaparken, büyüklerinize kulak verin” dedi.  


Bir yanlış bütün doğruları götürebilir


Öğrencilere hayata dair çeşitli önerilerde bulunan Başkan Şahin, “Hayatta 4 yanlış 1 doğruyu götürmüyor. Bir yanlış bütün doğruları götürebiliyor. Ben mimar olmak istedim. Ama babamın da isteğiyle doktor oldum. Aradan 30 yıl geçince bakıyorum ki çok doğru karar vermişim.”  dedi.  Hayatta farklı doğruların da olabileceğini, gençlerin bunu  göz ardı etmemelerini isteyen Başkan Şahin, öğrencilik  bitince asıl okul olan hayat okulunun başladığını  belirtti.  Başkan Şahin, insanın fedakârlık etmeden başarılı olamayacağını,  konforun ise bilinenin aksine sağlığı bozduğunu belirterek, hep dinamik olmalarını ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarını öğütledi. .


Türkiye’deki sorun kaliteli eleman bulmak 


Türkiye’de eskiden işsizliğin büyük sorun olduğunu şimdi ise kaliteli eleman bulmakta zorlanıldığını ifade eden Başkan Şahin,” Fırsatlar bulutlar gibidir, gelir geçerler. Sonra çok ararsınız. Bulduğunuz fırsatları sakın kaçırmayın” şeklinde konuştu. Önceki neslin bazı şeylerin kıymetini bildiğini şimdiki neslin ise hiçbir şeyin kıymetini bilmediğini söyleyen Başkan Şahin, bunun temel nedeninin her şeyin ucuzlaması olduğunu belirtti. Başkan Şahin gençlere eğitimlerini aksatmayacak şekilde bir işte çalışmaları önerisinde de bulundu.


Genç üniversitelilerden teşekkür


Hediye valizler, Pendik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne belgeleriyle kayıt yaptıran ilk 1000 öğrenciye verildi. Valizlerini teslim alan öğrenciler ise büyük mutluluk yaşadılar. Akdeniz Üniversitesi Uluslar arası Ticaret Bölümünü kazanan Ahmet Güdül, “Bunları biz almaya kalksak büyük bir masraf olacaktı. Pendik Belediyesine vermiş olduğu bu güzel hediye için çok teşekkür ediyorum. İçinde üniversitede ve yurtlarda kullanacağımız çok güzel eşyalar var.” Derken, Ege Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencisi Gamze Demir  de “Pendik Belediyesi bizi bu bavulla üniversitenin ilk günleri için hazırlamış oldu. Birçok ihtiyacımızı karşıladı. Bu yüzden üniversiteye daha mutlu gidiyorum" dedi.


Pendik Belediyesi


Geri Dön