29 / 03 / 2024

Pendik Belediyesi'nin 2019 hedefi 219 proje!

Pendik Belediyesi'nin 2019 hedefi 219 proje!

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Personel Bilgilendirme Toplantısında gündemi ve belediye çalışmalarını değerlendirdi.




Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Personel Bilgilendirme Toplantısında gündemi ve belediye çalışmalarını değerlendirdi. Geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmalara değinen Başkan Şahin, şehrin temel meseleler  konusunu oluşturan imar, planlama, tapu, gecekondu problemi ve kentsel dönüşümde büyük mesafeler kat ettiklerini belirtti. Başlan Şahin konuşmasına şöyle devam etti: “Bu yıl içerisindeki faaliyetlerimiz neticesinde dağıttığımız ve dağıtmaya başladığımız 15 bine yakın mülkiyet sahibinin imar ve tapuyla ilgili problemlerini çözdük. Geçtiğimiz süreçte ortaya koyduğumuz performansla şehrin gecekondu sorununun yüzde 80’den fazlasını çözüme kavuşturduk. Dönemin sonunda yüzde 100’ü hedefliyoruz.” dedi.


Hedeflerimizin yüzde 50’sini yerine getirdik


2014 Yerel Seçimlerinde kamuoyuyla paylaşılan Seçim Bildirgesini hatırlatan Başkan Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: “2019 yılına kadar şehirle ilgili 219 proje hedefi ortaya koyduk.  Bunların yüzde 50’lik kısmını bir şekliyle başlattık ya da hayata geçirdik. Bu önümüzdeki 2,5 yıllık süre içerisinde eksik hiçbir iş bırakmayacağız. Önümüzdeki süreç içerisinde sorumluluklarımızın daha fazla olduğunun bilincindeyiz.” dedi.


Milli Yazılım PARDUS’a geçiliyor


Teknolojik yatırımların da artarak devam ettiğini belirten Başkan Şahin, geçtiğimiz yıl içerisinde bazı yazılım ve işletim sistemlerine bağımlılığı azaltmak için ciddi bir çalışma başlattıklarını söyledi. Bu süreç içerisinde Microsoft tabanlı işletim sistemi yerine yine açık kaynak kodlu Milli Yazılım Sistemi olan PARDUS’a geçme konusunda bir karar aldıklarını dile getiren Başkan Şahin: “Bu geçiş kararımız ülkede, kamu kurumlarında PARDUS’a daha fazla ilgiye sebep olacak. Çünkü belediye olarak bu alanda lider kurumlardan biriyiz. Bu geçişin kolay olmayacağını iyi biliyoruz. Bir takım sorunlarla karşılaşacağız. Şunu biliyoruz ki eğer bugünden bu işte doğru mesafeyi almazsak gelecekte çok daha büyük sıkıntılara maruz kalabiliriz.” dedi.


Bugün 3. Dünya Savaşı’nı yaşıyoruz


Bugün dünyada savaşların şeklinin değiştiğini, 3. Dünya Savaşı’nın yaşandığını dile getiren Başkan Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Bugün 3. Dünya Savaşı, terör üzerinden yapılıyor. Soruyu şöyle sorduğumuzda 3. Dünya Savaşı’nın yaşandığını anlayabiliriz. Terörün bulaşmadığı, tehdit etmediği hangi ülke var? Yok. Terör üzerinden bir savaş sürüyor. Gelecekte çok iyi biliyoruz ki bu terörün en tehlikelisi siber terördür. Bugün milli silah sanayimiz, terörle mücadelemize nasıl güç katıyorsa yarın da siber savaşlarda milli yazılımlarımızın olmazsa olmaz olduğunu biliyoruz.” dedi.


PARDUS’a geçişimiz milli bir karardır


Bugün ABD’nin de dâhil olduğu dünyadaki büyük ülkelerin açık kaynak kodlu yazılım sistemlerini kullandığını belirten Başkan Şahin, ancak kritik kurumlarının kendi yazılımları olan Microsoft ve Windows’u kullanmadığına dikkat çekti. Siber saldırılarda kişisel bilgisayarların saldırı aracı olarak kullanıldığı dile getiren Başkan Şahin: “Belediye olarak bugüne kadar siber saldırıları çok ciddi sorunlar olmadan atlattık. Bu konuda aldığımız karar sadece belediyemizi değil tüm belediyeciliği, tüm ülkeyi ilgilendiren milli bir karardır. Bu işin arkasında TÜBİTAK var. Herkesin milli bir şuurla PARDUS’la ilgili değişime sahip çıkması gerekir.” dedi.


 


Pendik Belediyesi



Geri Dön