28 / 03 / 2024

Pendik Belediyesi'nin hedefi 5 bin derslik!

Pendik Belediyesi'nin hedefi 5 bin derslik!

Yenişehir Mahallesi'nde gençlerle buluşan ve sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Kenan Şahin, göreve geldiğinde 1900 olan derslik sayının üç bine yaklaştığını, hedeflerinin 5 bin derslik olduğunu söyledi




Geleneksel hale gelen "Gençler Soruyor" programı Yenişehir Mahallesi’ndeki Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa katılan gençler eğitimden sağlığa, siyasetten  spora her konuda hazırladıkları soruları Belediye Başkanı Kenan Şahin’e sordu. Soruları içtenlikle yanıtlayan Başkan Kenan Şahin  gençlere tavsiyelerde bulundu. “İyi dinleyici olun,  topluma karşı sorumlu olduğunuzu unutmayın. Önce sorumluluk,  daha sonra  hak isteyin” dedi.


Öte yandan sınıf mevcutlarıyla  ilgili bir soruyu cevaplandıran Başkan Kenan Şahin,  2009 yılında göreve geldiğinde Pendik’te  80 bin öğrenci ve  1900 derslik bulunduğunu;  şimdi ise derslik sayısının 3 bin 400’e ulaştığını söyledi. Hedeflerinin sınıf  başına  en fazla 30 öğrenci olduğunu ifade eden Başkan Şahin,  bunun için de derslik sayısını 5 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.       



Pendik Belediyesi



Geri Dön