19 / 03 / 2024

Pendik Devlet Hastanesi 10 bin TL'ye bina kiraladı!

Pendik Devlet Hastanesi 10 bin TL'ye bina kiraladı!

Pendik Devlet Hastanesi, geçtiğimiz yıl poliklinik hizmetleri için Devlet Demir Yolları'na ait üç katlı bir bina kiraladı



Özelde olsa 150 bin TL civarında olabilecek bir binayı aylık 10 bin TL'ye kiralayan hastane, bir yıldır yeni binaya geçmek için Sağlık Bakanlığı'nın onayını bekliyor. Şu ana kadar bina için 120 bin TL civarında kira parası ödenirken, hastaların birçoğu merkeze uzak olan Kaynarca'daki polikliniğe gitmek zorunda kalıyor. Pendik Devlet Hastanesi, geçtiğimiz yıl artan yoğunluğu azaltmak ve Pendik Merkez'e yakın olması nedeniyle Devlet Demir Yolları'na ait bir bina kiraladı. Deprem güçlendirmesi de yapılan bina için aylık 10 bin TL'ye anlaşıldı. Binanın normal şartlarda 150 bin TL değerinde olması, binanın önemini iyice artırıyor. Yeni binanın ilçe merkezine yakın olması özellikle hastanenin yükünü azaltacak, vatandaşlara da kolaylık sağlayacaktı. Kiralama işleminden sonra üç ay önce binanın iç tadilatı için Sağlık Bakanlığı'na başvuruldu. Fakat Bakanlık henüz 'olur' vermedi. Bunda da Sağlık Bakanlığı'nın 2009 yılının ilk aylarında çıkardığı bir genelgenin etkisi bulunuyor. Genelgeye göre bir sağlık kuruluşunun yapacağı tadilat harcamalarında 300 bin TL'yi geçmesi halinde mutlaka Bakanlığa başvurması gerekiyor. Pendik'teki binanın da proje tadilatı bu rakamın üzerinde bulunuyor. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, söz konusu bina için incelemelerin devam ettiğini ve nihai kararı Bakanlığın vereceğini belirtiyor.

Hastane yetkilileri ise binanın çok uygun bir rakama kiralandığına dikkat çekiyor. Bakanlıkta belgelerin beklemesinin makul süre içinde olduğunu anlatan Hastane Başhekimi Şükrü Bakioğlu, "Yoğunluktan dolayı Pendik merkezde bir bina tutmamız gerekiyordu. Sonra Devlet Demir Yolları'na ait bu binayı çok uygun fiyata kiraladık. Aynı binanın emsali Pendik merkezde 150 bin TL civarında. Gerekli başvurularımızı yaptık. Bakanlıktan olur bekliyoruz." dedi. Kaynarca'daki semt polikliniğinde yoğunluğun yaşandığını anlatan Bakioğlu, yeni yerin hizmete girmesi halinde rahatlayacaklarını aktardı. Bakioğlu, verdikleri kira parasının da boşa gitmediğini, yine bir başka kamu kurumuna gittiğini anlattı.

Pendik'te binayla ilgili gelişmenin bir benzeri de Beykoz Devlet Hastanesi'ne bağlık Kavacık Semt Polikliniği'nde yaşanıyor. Bakanlık söz konusu genelgeden dolayı izin vermediği için bir yıldır boş bekleyen binaya hastane ayda 52 bin TL kira ödüyor. Şu ana kadar ise 600 bin TL civarında para ödenmiş durumda. Söz konusu hastane binayı kiraladıktan 8 ay sonra Bakanlığa başvurunca 'ihtiyaç yok' cevabını aldı.
Zaman/Çağlar Avcı


Geri Dön