20 / 04 / 2024

Pendik East Park Residence projesi start aldı!

Pendik East Park Residence projesi start aldı!

Prestijin ve lüksün yeni merkezi olan East Park Residence ile günlük yaşam beş yıldızlı otel konforunda olacak .



İstanbul Pendik,son yıllarda hayata geçirilen nitelikli konut projeleri ile istanbul'un en gözde yaşam merkezlerinden biri haline dönüşüyor. Güçlü inşaat şirketlerinin bölgeye gerçekleştirdiği yatırımlarla her geçen gün çehresi değişen Pendik'e Mtb inşaat ile Fatih Yıldız inşaat'ın ortak yatırımı olan East Park Residence projesi'de büyük değer katacak.


Pendik Doğu Mahallesi'nde, tren yolunun hemen önünde inşa edilen East Park Residance, modern mimarisi ile dikkatleri üzerine çeken bir residence projesi olarak ortaya çıkıyor. Modern mimarinin tüm yönleri ile uygulandığı proje geleceğin trend mimari yaklaşımları ile ilgili olarak da fikir veriyor. 

4 bin m2 alana kurulan ve 2 blokta 1+1'den 5+1'e farklı m2 lerde 102 konutun 3/er aldığı East Park Residance zengin sosyal donatı alanları ile 5 yıldızlı bir tatil konsepti özelliklerine sahip. Günlük yaşamı tatil konforunda yaşama olanağı sunan proje lokasyon olarak da çok özel bir noktada hayata geçiriliyor. İnşaat sektöründe ismi genç ve başarılı girişimciler arasında ilk sıralarda 3/er alan, proje ortağı Mtb Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Baran Karakaş, East Park Residence projesinin fark yaratan özellikleri ile insanların konut anlayışını değiştireceğini kaydetti.  Özellikle Kadıköy başta olmak üzere farklı semtlerdeki kentsel dönüşüm projelerine getirdiği çözümler ile "Kentsel Dönüşümün dahi çocuğu" diye de anılan Mtb inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Baran Karakaş ile çoğu özelliği ile ilgi uyandıran East Park Residence projesini ve kariyerinde zirveye çıkan basamakları konuştuk. 



Baran Bey, East Park Residence Projesi mimarisi, lokasyonu gibi bir çok özelliği ile uzun uzadıya konuşulmayı hak ediyor.  Proje hakkında neler söylemek isteriniz?

 

East Park Residence Projesi Pendik Doğu Mahallesi'nde yatırımını gerçekleştirdiğimiz, özel bir lokasyonda yer alan nitelikli bir proje olarak ortaya çıkıyor. 10 ve 13 katlı iki bloktan oluşan projemizde 1+1'den 5+1'e farklı metrekarelerde 102 konut yer alıyor.  Projemiz Sabiha Gökçen Havalimanına 9 km mesafede, denize ise 300 metre uzaklıkta yer alıyor. Bu konumu ile East Park Residence yüksek prim potansiyeline sahip bir yatırını aracı olarak insanların dikkatini çekiyor. 


Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Baran Karakaş PROJEMİZİ, insanların haftanın 7 günü hayatlarını tatildeymiş gibi sürdürebilecekleri sosyal donatı alanlarından oluşturduk. Projemiz içerisinde fitness spor alanı, spa.açık yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, kullanılabilir yeşil alan gibi sosyal donatılar bulunuyor. İnsanlar East Park Residence Projemizde, boşta kalan zamanlarında güven içerisinde sevdikleri ile sosyal alanlarda sıkılmadan zaman geçirecek, zamanın çok keyfili bir şekilde geçtiğini hissedecek. 


Baran Bey Kentsel dönüşüm projeleriniz de çok konuşuluyor.Kadıköy' de devam eden ve başlayacağınız bir çok proje var. Biraz çalışmalarınızdan bahseder misiniz? 


Ben işi 63 yıldır inşaat olan bir ailenin 3. kuşak temsilcisiyim. Bu gün 3 farklı tüzel yapıda inşaat sektörünün farklı aşamalarında faaliyet göstermekteyiz. Şirketlerimizden ilki, Mtb Mimarlık kurumsal yapısı altında, mimari proje alanında, proje çizimleri üzerine hizmet veriyor. İkinci şirketimiz Mtb İnşaat, kentsel dönüşüm projeleri geliştirme ve uygulama alanında faaliyet gösteriyor. Üçüncü şirketimiz Mtb Taahhüt olarak ise resmi ve özel taahhüt projeleri yapmaktayız.. Aynı zamanda Era Yapı gibi ortaklarımızla birlikte kurduğumuz şirketlerimiz de var. 20 nin üzerinde mimar ve mühendislerden oluşan,kentsel dönüşüme hakim, teknik ve çekirdek bir kadro ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Şuan 2 dönüşüm projemiz var. Başlama hazırlıkları devam eden ve başlayacaklarla birlikte sanırım 2016-2017 döneminde 10 un üzerinde dönüşüm projesinin bitirip teslim etmiş oluruz.


Kentsel dönüşüm projeleriniz, East park, mimari proje hizmetleri gibi geniş bir yelpazede çalişıyorsunuz.Zor olmuyor mu bu kadar konu ile uğraşmak? 


Zor tabi netice de her bir alan için normalde sektörde bir kurum faaliyet gösteriyor ve ciddi zaman harcıyorlar. Bu kadar yoğunluğun altından kalkmamda tabi ki 2 önemli etken bana yardımcı oluyor. İlki biz profesyonel bir kadroyuz. Mimar ve mühendislerden oluşan ve kariyeri parlak isimlerle çalışıyorum. Herkesin kendi iş planı ve programı var. İkinci olarak iyi bir aileye sahip olmam da büyük bir etken. Gelinen noktada, başarıda ailemin ve değerli eşim Didar Karakaş' ın katkısı ve emeği çok büyüktür. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır sözünün ne kadar doğru bir söz olduğunu ben eşim Didar Karakaş' ın gösterdiği fedakarlık ve destekten biliyorum. Bir de günün tüm stresini üzerimden alan, bana iş ile ilgili her şeyi unutturan kızım İpek Karakaş var. Karakaş ailesinin en yeni üyesi.  Özetle, güzel bir aile,fedakar, destekçi bir eş ve iyi bir kadro bugün başarımda önemli bir etken. Ben başta eşim Didar Karakaş"  aileme,sevgili kızıma ve tüm çalışan arkadaşlarımıza bu vesile ile katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. 


Sabah Ek 




Geri Dön