19 / 04 / 2024

Pendik Kurtköy'de 6.3 milyon TL'ye satılık fabrika!

Pendik Kurtköy'de 6.3 milyon TL'ye satılık fabrika!

İstanbul Pendik'te Kurtköy Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrika, İstanbul Anadolu Satış Memurluğu tarafından 14 Temmuz'daa saat 11:40 ile 11:50 arası açık artırma usulüyle ihale ediliyor.



İstanbul Pendik'te Kurtköy Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrika, İstanbul Anadolu Satış Memurluğu tarafından 6 milyon 346 bin 285 TL'ye satışa çıkarılıyor.



1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri: İstanbul II, Pendik İlçe, Şeyhli Mahalle/Mevkii, 7436 Ada No, 7 Parsel sayılı, 2.554,33 m2 yüz ölçümlü kagir fabrika binası vasıflı taşınmazın tamamı. Fabrika binasının büyük bir kısmı prefabrik bina şeklinde olup, bazı kısımların idari ve depolama bölümleri olarak diğer kısımlarının ve imalathane kısımları inşa edilmiş olduğu kullanım ihtiyacına göre tek katlı sundurmalar ve çelik yapı veya betonarme şekillerde yapıldığı tespit edilmiştir. Taşınmazın bulunduğu bölge yoğun sanayi yapılarının olduğu bir bölge olup, konum itibariyle her iki çevre yolunun ortasında kalmaktadır. Girişte bir bekçi kulübesi olup giriş ve çıkışlar kontrollü bir şekilde sağlanmaktadır, bina iki ana binadan oluşmakta olup en solda 8,5 m eni 26 m derinliğinde 10,5 yüksekliğinde çatısı sandviç panel kaplı, yerler dökme mozaik kaplama olan fabrika kısmı, onun yanında bulnan 8,5 m en ve 27 m derinliğinde zemin katı imalathane ve üst kat ise depolama ve arşiv kısmı olarak faaliyet gösteren iki göz kısım bulunmaktadır. Binanın sağ tarafında bulunan 8,5 en ve 26 m derinliğinde üç katlı yapı ise kısımlar idari personelin ofis ve çalışma alanları olarak faaliyet göstermektedir. Girişte tek katlı depolama amacı ile kullanılan sundurma şeklinde bir yapı bulunmaktadır. Girişte en sağda bina ile dış duvar arasında kalan kısım ise garaj alanı olarak değerlendirilmiştir. Takriben 50 m2 yüz ölçümlüdür. Binanın fabrika kısmı tek 10,5 m yüksekliğinde olup tek katlı bir alan olarak düşünülmeyip özellikle vinç sistemi oluşturulmuş imalatın ve nakliyenin kolaylığı için elzem bir kat yüksekliğidir. İdari kısmın altında bodrum alanı bulunmakta olup bodrumda su oluşu ve ışığın olmaması nedeni ile keşif yapılamamıştır. Bina inşaat alanı 2.558,00 m2'dir. Ayrıca tek katlı 50 m2 lik garaj sundurması bulunmaktadır.



Adresi: İstanbul İI, Pendik İlçe, Şeyhli Mahalle, Kaynarca Cad., No:3


Yüzölçümü: 2.554,33 m2


İmar Durumu : Söz konusu 7 parsel sayılı yer, 30/09/2011 t.t.'li 1/1000 ölçekli, Şeyhli Kurtköy Sanayi Bölgesi Revizyon Uygulama İmar Planına göre cüz-i bir kısmı yolda, kısmende büyük sanayi alanında kalmaktadır.


Kıymeti:  6.346.285,00 TL


KDV Oranı: %18


Kaydındaki Şerhler : 11 otoluk ve  6 otoluk otopark şerhi ve 8 kalemden oluşan teferruat şerhi vardır. Tapu kaydındaki gibidir.



1.Satış Günü: 14.07.2015 günü 11:40- 11:50 arası 


2.Satış Günü: 10.08.2015 günü 11:40 - 11:50 arası 


Satış Yeri: ANADOLU ADALET SARAYI MEZAT SALONU


Satış şartları


1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüchaniı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veyabu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır, Satış inişin para iledir, alıcı İsteğinde (10) güııu geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harı ı île teslim masrufları alır ıya .ililir tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir,


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksı takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/153 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 07/05/2015


Geri Dön