18 / 04 / 2024

Pendik Novi Pazar Tasavvuf Kültürünü Yaşatma Merkezi açıldı!

Pendik Novi Pazar Tasavvuf Kültürünü Yaşatma Merkezi açıldı!

Pendik Belediyesinin katkılarıyla Sırbistan’ın Novi Pazar şehrinde yaptırılan ve geleneksel Türk mimarisine uygun inşa edilen “Novi Pazar Tasavvuf Kültürünü Yaşatma Merkezi” törenle açıldı.




Pendik Belediyesinin katkılarıyla Sırbistan’ın Novi Pazar şehrinde yaptırılan  ve geleneksel Türk mimarisine uygun inşa edilen  “Novi Pazar Tasavvuf Kültürünü Yaşatma Merkezi”  törenle açıldı.


Türkiye’den çok sayıda kişinin katıldığı açılışta Novipazar Belediye Başkanı Meho Mahmutoviç, Pendik Belediyesinden Başkan Yardımcısı Süleyman Pergel, Başkan Danışmanı Atilla İpek, Basın Danışmanı Metin Tavukçu, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Cem Koçdemir ile merkezin projesini çizen ve yapımında katkıda bulunan mimar İrfan Mert de hazır bulundular.


Yapımına üç yıl evvel başlanan, Novipazar halkı ve hayırseverlerle birlikte Pendik Belediyesinin de katkılarıyla yapımı tamamlanan bina, tasavvuf kültürüne özgü bir mimari anlayışıyla inşa edildi. İç tavan süslemeleri Türkiye’den giden sanatkarlar tarafından yapılan merkez, yaklaşık 550 metrekarelik kapalı alana sahip ve içerisinde sosyal ihtiyaçlara cevap veren bölümler ile meşk odası ve ibadet alanı yer alıyor.


Açılışa Türkiye’den katılan konukları adeta sevgi seliyle karşılayan Novi Pazar halkı,Türkiyeli konuklarla yakından ilgilenirken, böyle bir eserin şehirlerine kazandırılmasından ötürü şükranlarını dile getirdiler.



Pendik Belediyesi


Geri Dön