19 / 04 / 2024

Pendik projeleri Afganistan'a model olacak!

Pendik projeleri Afganistan'a model olacak!

Afganistan belediye başkanlarından oluşan heyet Pendik Belediyesi’ni ziyaret ederek uygulanan projeler hakkında Belediye Başkanı Şahin’den bilgi aldı. Heyet üyeleri, bu projeleri Afganistan’a kazandırmak istediklerini dile getirdiler.




Kandahar Belediye Başkanı Roshan Walesmal başkanlığında Jalalabad Belediye Başkanı Hamidullah Afghan, Lashkar Gah Belediye Başkanı Matiullah Bahir, Hirat Belediye Başkanı Farhad Nayeash, Shibirghan Belediye Başkanı Hossain Saleh, Ghazni Belediye Başkanı Faridoon Ahmadi, Puli Alam Belediye Başkanı Esmatullah Khalid, Chaharikar Belediye Başkanı Khuja Rohullah ile meclis üyeleri ve belediyelerin proje sorumlularından oluşan Afganistan Yerel Yönetimler heyeti Pendik’i ziyaret ederek incelemelerde bulundu.  


5 gün sürecek Türkiye gezisinde heyet, Türkiye’deki yerel yönetimlerde kentsel dönüşüm, modern kentleşme ve kamu-özel ortak projeleri başarısını Afganistan’a da taşıyabilmek için adres olarak, öncü ve örnek projelere imza atan Pendik Belediyesini seçti. Pendik Belediyesinin kamu-özel ortaklığı ve yap-işlet-devret modeli ile ürettiği iki önemli proje olan fuar alanı ve marinayı gezen heyet, daha sonra Pendik Belediyesine geldi.  BelediyeBaşkanı Dr. Kenan Şahin’le görüşen heyete  Belediye Meclis Salonu’nda Pendik’i ve gerçekleştirilen projeleri tanıtan bir sunum yapıldı.



Heyet Başkanı: “Afganistan’a model olacak çok ileri projeler gördük”


Afganistan heyetine başkanlık eden Kandahar Belediye Başkanı Roshan Walesmal ise, “Afganistan’da modern belediyecilik anlamında yeni bir sistem geliştirmek istiyoruz. Bu manada Türkiye’deki yerel belediyecilik tecrübesinden istifade etmek istiyoruz. Bugün burada Pendik Belediyesinin kamu-özel sektör ortaklığında yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirdiği başarılı projeleri görme ve teknik detayları konusunda sizden bilgi alma fırsatı bulduk. Bunları çok ileri seviyedeki projeler olarak görüyoruz. Bu tecrübeleri ülkemize kazandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.



Pendik Belediyesi



Haber Tünaydın Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Afganistan belediye başkanları heyeti Pendik Belediyesi'ni ziyaret ederek uygulanan projeler hakkında Belediye Başkanı Şahin'den bilgi aldı.Pendik'teki projeleri ileri seviyede bulduklarını belirten heyet üyeleri, bunları Afganistan'a kazandırmak istediklerini dile getirdiler. 


Kandahar Belediye Başkanı Roshan VValesmal başkanlığında Jalalabad Belediye Başkanı Hamidullah Afghan, LashkarGah Belediye Başkanı Matiullah Bahir, Hirat Belediye Başkanı Farhad Nayeash, Shibirghan Belediye Başkanı Hossain Saleh, Ghazni Belediye Başkanı Faridoon Ahmadi, Puli Alam Belediye Başkanı Esmatullah Khalid, Chaharikar Belediye Başkanı Khuja Rohullah ile meclis üyeleri ve belediyelerin proje sorumlularından oluşan Afganistan Yerel Yönetimler heyeti Pendik'i ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 


Türkiye gezisinde heyet, Türkiye'deki yerel yönetimlerde kentsel dönüşüm, modern kentleşme ve kamu-özel ortak projeleri başarısını Afganistan'a da taşıyabilmek için adres olarak, öncü ve örnek projelere imza atan Pendik Belediyesini seçti. Pendik Belediyesinin kamuözel ortaklığı ve yap-işlet-devret modeli ile ürettiği iki önemli proje olan fuar alanı ve marinayı gezen heyet, daha sonra Pendik Belediyesine geldi. BelediyeBaşkanı Dr. Kenan Şahinle görüşen heyete Belediye Meclis Salonu'nda Pendik'i ve gerçekleştirilen projeleri tanıtan bir sunum yapıldı. 


Pendik Belediyesinin bütçe yönetimi anlamında da en iyiler arasında yer aldığını kaydeden Başkan Şahin, bu sayede bütçenin çok önemli bir kısmını yatırımlara ve projelere ayırabildiklerini belirtti. İlçede merkezi hükümetin ve özel sektörün yatırımlarından da bahseden Şahin, kamu-özel sektör ortaklılarında rol model bir belediye olduklarını kaydetti. 


Tünaydın


Geri Dön