25 / 04 / 2024

Pendik, yatırımda büyükşehir belediyelerini geride bıraktı!

Pendik, yatırımda büyükşehir belediyelerini geride bıraktı!

2012 yılında bütçesinin yüzde 48' ini yatırımlara ayıran Pendik Belediyesi, bu oranla Türkiye'deki il ve de ilçelerin yanı sıra, büyüksehir belediyeleri ni de geride bıraktı...



2013 yılı sonuna kadar 125 milyon liralık yatırım yapacak olan Pendik Belediyesi, bütçesinin yüzde 46'sını yine yatırımlar için kullanmayı planlıyor.


PENDİK Belediyesi, ilçeye sosyal, kültürel ve sportif değer katacak birçok yatırım kazandırıyor. Kısa sürede çok sayıda tesisi vatandaşların hizmetine sunan Pendik Belediyesi, önümüzdeki aylarda yine birçok açılış yapmaya hazırlanıyor. 2012 yılında bütçesinin yüzde 48'ini yatırıma harcayarak rekor kıran Pendik Belediyesi, Türkiye ortalamasında il ve ilçelerin yanı sıra bütçesinin yüzde 41'ini ayıran büyükşehir belediyelerinin de üstünde yatırım gerçekleştirdi. Pendik Belediyesi, 2013 ve 2014 bütçesinin de yarıya yakınım yine yatırımlar için harcayacak. Pendik Belediyesi, ayrıca yatırımlarının büyük kısmım öz kaynaklarıyla karşılaması ile de öne çıkıyor. Bütçesinin sadece yüzde 36'sı oranında Merkezi idareden pay alan Pendik, bu oramn yüzde 49'lara kadar 4 çıktığı aynı ölçekteki belediyelere fark atıyor. 


Yatırımlar bölgeye değer kattı Sadece İstanbul'un değü Türkiye'nin kara, deniz ve hava ulaşımında önemli bir kavşak noktası olan Pendik, Metro ve  Marmaray  entegre çalışmaları ile raylı sistemlerde de öne çıkarken, sağlıktan teknolojiye kadar bir çok önemli yatırıma da ev sahipliği yapıyor. Pendik Belediyesi, spordan kültüre, sağlıktan eğitime, parklardan caddelere kadar her alanda yaptığı yatırımlarla bölgenin değerini arttırdı. 

Tenzile Erdoğan Konukevi'nde barınma ve korunmaya muhtaç yetim kızlara otel konforu ve ev sıcaklığında yaşam sunarak önemli bir sosyal yarayı saran Pendik Belediyesi, çeşitli mahallelere hizmet götüren ve ilçede yaşam kalitesini arttıran beş büyük semt merkezi, Güllübağlar'da Afet Koordinasyon Merkezi, kentsel dönüşümde kullanılmak üzere 126 dairelik Velibaba Sosyal Konutları, içinde spor ve etüd merkezlerinin de bulunduğu Ahmet Yesevi Sosyal Tesisi, aralarında maliyeti 10 milyon TL'ye ulaşan Sülüntepe'nin de bulunduğu beş spor kompleksi, gençler için çeşitli aktivitelere imkan sağlayan etüd merkezleri hizmete sunmak için büyük yatırımlar gerçekleştirdi. 

20 kavşak ve 32 prestij cadde Ulaşım altyapısında da ciddi çalışmalara imza atan Pendik Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak Taşvantepe ve Dolayoba'nm da aralarında bulunduğu 20 kavşağı, ayrıca 205 yeni yol ve 32 prestij cadde uygulamasını hizmete sundu. Son beş yılda Pendik'e kazandırılan parklar, prestijli hale getirilen caddeler, yeşillendirilerek spor, dinlenme ve oyun alanlarıyla donatılan sahil şeridi ile sosyal hayatı daha renkli hale geldi. Çevre konusunda rekor yatırımlarla 370 yeni park ve dinlenme alanı hizmete sunuldu. 

Merkezi de tamamlandı. Mimari yapısında klasik çizgiler taşıyan Merkezin yanında ayrıca gençleri spora teşvik etmek için halı saha da bulunuyor. Güllübaglar ve Fatih Mahallesi etüd merkezleri de hızla ilerliyor. Bu merkezlerde, bilgisayar odası, ders odası, kütüphane ve kafenin yanı sıra yanlarındaki tesislerde spor yapabilmeleri için soyunma odaları da bulunuyor. 


Star


Geri Dön