28 / 03 / 2024

Pendik'e 1 milyar 539 milyon TL’lik yatırım yapıldı!

Pendik'e 1 milyar 539 milyon TL’lik yatırım yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pendik Kurtköy Spor Kompleksi önünde düzenlenen yatırım ve hizmetlerin toplu açılış ve tanıtım törenine katıldı. Topbaş, Pendik’e 1 milyar 539 milyon TL’lik yatırım yapıldığını söyledi...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pendik ilçesine yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış ve tanıtım törenine katıldı. Pendik Kurtköy Spor Kompleksi önünde düzenlenen törene Başkan Topbaş’ın yanı sıra İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, İBB bürokratları ve çok sayıda vatandaş da hazır bulundu. Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş açılışını yaptıkları, Pendik Kurtköy Spor Kompleksi, Botaş Boru Hattı Parkları, Pendik Sahil Parkı, 2 adet Halı Saha ile çok sayıda prestij cadde ve sokak çalışmalarının Pendik’e hayırlı olmasını diledi. 


 “Hizmet kervanını gece gündüz demeden sürdürüyoruz”


25 yıl önce çürümeye terk edilmiş olan bir tesisi 25 yıl sonra Büyükşehir Belediyesi olarak Pendik’te yaşayanlara hizmete sunduklarını kaydeden Başkan Topbaş, “Burada bir hizmet farkı ortaya çıkıyor. Hizmet kervanını gece gündüz demeden sürdürüyoruz. İstanbul’u dünyada lider yapma azmini ortaya koyuyoruz. Milletimizle beraber geleceğe yürümekteyiz. Yarın dünden çok daha farklı olacak İstanbul ve Pendik’te. Bunun gayreti içerisindeyiz” dedi.


Pendik Sahili’nde ikinci etap çalışmaları başlıyor


Pendik sahili ile ilgili birinci etap çalışmalarının tamamlandığını belirten Kadir Topbaş, “Yaptığımız yatırım ve hizmetler için temel atma merasimi yapmadık. Açılışlara bile fırsat bulamıyoruz. Burada gördüğünüz bu yatırımlar, Pendik’e yaptığımız 1 milyar 539 milyon TL’lik yatırım, Türkiye’deki birçok büyükşehir belediyesinin ve il belediyelerin bütçesinden büyük. Pendik Sahili’nin birinci etabı bitti, ikinci etap çalışmaları da devam edecek inşallah. Halkımız Pendik Sahili’nde buluşacak, görüşecek. Bu alanlar şehirleşme anlamında önemli. Bu hizmetimizi sürdüreceğiz. İstanbul’da ulaşım ile ilgili çok ciddi yatırımlarımız var. Metro ağırlıklı yatırımlar yapmaktayız. Bu yeni dönemde inşallah daha çok kapalı otoparklar ağırlıklı olmak üzere; metrolar yapan, bölge parkları yapan bir belediye olarak İstanbul’a güzel işler ortaya çıkaracağız.” dedi.

 

“İstanbul’u bir spor kenti haline getiriyoruz”


İstanbul’u bir spor kenti haline getirme hedefiyle çalışmalarını sürdüklerini belirten Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurtköy Spor Kompleksimiz hayırlı olsun. Büyükşehir olarak İstanbul’da 27 spor tesisi kurduk. Bu tesislerde nice sporcular yetiştirerek göğsümüzü kabartacak. Spor alanlarımızdan 7 milyon İstanbullu istifa ediyor. Okullarımıza 148 spor salonu yaptık, 60 tane daha yapıyoruz. Daha da yapacağız inşallah. İstanbul’da sporu bir yaşam tarzı haline getirmek istiyoruz. Sporun hayatınızın bir parçası olmasını diliyorum.” 




İBB


Geri Dön