28 / 03 / 2024

Pendik'e 20 yeni otopark geliyor!

Pendik'e 20 yeni otopark geliyor!

Pendik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentin artan otopark ihtiyacının karşılanması için düğmeye bastı. Şehrin birçok noktasına yaklaşık 10 bin araç kapasiteli 20 otopark yapılması öngörülüyor.




Pendik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentin artan otopark ihtiyacının karşılanması için düğmeye bastı. Şehrin birçok noktasına yaklaşık 10 bin araç kapasiteli 20 otopark yapılması öngörülüyor. Bu otoparklardan ilki Tavşantepe Metro İstasyonu yanında hizmete girdi. Yine Tavşantepe Kuzey ve Güney İstasyonları yanına birer otoparkın daha yapımı devam ediyor. Orta Mahalle Kemal Kalkuz Parkı alanında da zemin altı otoparkın yapımına başlandı. Diğer otoparkların ise proje hazırlıkları sürüyor.


MERKEZE 5 OTOPARK


Günlük araç trafiğinin en yoğun olduğu kent merkezine toplam yaklaşık 3 bin 500 araç kapasiteli 5 otopark yapılması planlanıyor. Sahilde bulunan İSPARK, zemin altı 4 katlı olarak yeniden planlandı. Yine tenis kulübü alanına zemin altı ve açık otopark yapılması için projelendirme çalışmaları devam ediyor. TCDD alanının kuzey ve güneyine 2 ayrı otopark yapılması planlanıyor. TCDD’nin kuzeyinde yer alan Abdülhalik Renda Caddesi’ne ve güneyinde bulunan Hatboyu Caddesi’ne olmak üzere 2 ayrı zemin altı otoparkın proje çalışmaları devam ediyor. Yine minibüs durakları bölgesine de 1 zemin altı otopark daha yapılması planlanıyor.


TAVŞANTEPE’DE İLK OTOPARK HİZMET VERMEYE BAŞLADI


Tavşantepe Metro İstasyonunun biri kuzey ve ikisi güney yan yol çıkışlarına olmak üzere 3 otopark yapılıyor. Güney yan yolda 119 araç kapasiteli ilk otopark hizmete girdi. Yine güney yan yola 103 ve kuzey yan yola 458 araçlık otoparkların inşa çalışmaları devam ediyor. Öte yandan Doğu Mahallesi’nde Mostar Viyadüğü yanına otopark projesinde önemli mesafe kat edildi.  Proje tamamlandığında buraya 250 araç kapasiteli katlı otopark inşa edilecek.


ÜSTÜ PARK, ALTI OTOPARK


Orta Mahalle’de Kemal Kalkuz Parkı’nın zemin altında yer alacak otoparkın inşasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandı. Zemin altında 3 katlı yapılacak otopark, 227 araç kapasiteli olacak. Otoparkın üzeri ise eskisi gibi mahallenin park ve rekreasyon alanı olarak hizmet vermeye devam edecek.


ÇINARDERE’YE 3 OTOPARK


Kentin trafik ve ticaret akışının en yoğun olduğu  Ankara  Caddesi’nin bir kısmını barındıran Çınardere Mahallesi’ne 3 otopark projesi hazırlanıyor. Bunlardan biri metro istasyonunu kullanmak isteyen sürücüler için düşünüldü. E-5 kenarına planlanan otopark zemin altına yapılacak. Diğer ikisi ise Olimpiyat Caddesi’nde ve Gençlik Caddesi’nde olmak üzere zemin altı otoparklar inşa edilecek.


KURTKÖY’E MEYDAN VE PAZAR ALANLI İKİ OTOPARK


Havaalanıyla birlikte konut ve ticari yoğunluğun en çok artış gösterdiği mahallelerden olan Kurtköy’e 2 otopark yapılması planlanıyor. Bu istasyonlardan biri metro istasyonuna entegre olacak şekilde yapılacak. Zemin altı katlı olacak otoparkın üstü meydan olarak tasarlandı. 1.126 araç kapasiteli otopark, istasyona tünel geçişiyle bağlanacak. 395 araç kapasiteli yapılacak bir diğer otopark katlı olacak ve burada halı saha ve pazar alanı da yer alacak.


FEVZİ ÇAKMAK’A MEYDAN VE ZEMİN ALTI OTOPARK


Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin araç park ihtiyacı ve Metro istasyonunu kullanmak isteyen sürücüler için Fevzi Çakmak Mahallesi’nede 1 otopark projesi hazırlanıyor. Zemin altı katlı olacak otoparkın üzerine ise bir meydan yapılması planlanıyor.


OTOPARK ÜZERİ PAZAR ALANI


Kentin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak planlamalarını yapan Pendik Belediyesi, Esenyalı Mahallesi’ne de 2 otopark kazandırmayı planlıyor. Bunlardan ilki Necmettin Erbakan Caddesi üzerinde yapılacak. Zemin altına yapılacak otoparkın üzerinde pazar alanıyla birlikte futbol sahası ve spor salonlarının yer alacağı bir yapı inşa edilecek. Diğeri ise Dörtyol Köprüsü yakınında yine yer altına 2 katlı olarak yapılacak. Üzerinde ise meydan bulunacak.


ŞEYHLİ VE YEŞİLBAĞLAR’A DA OTOPARK


Özellikle Metro istasyonlarının yakınlarına planlanan otoparklar Yeşilbağlar ve Şeyhli Mahallelerine de inşa edilecek. Yakacık-Adnan Kahveci Cad. Metro İstasyonu yakınına bir açık otopark planlayan belediye, Şeyhli’ye de üzeri meydan olarak düşünülen zemin altı otoparkın proje çalışmalarını sürdürüyor. Buradaki otopark da önümüzdeki yıllarda hizmete girecek ve Şeyhli Metro İstasyonu yakınında yer alacak.


“UZUN VADEDE OTOPARK SIKINTISINI TARİHE KARIŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”


Proje ve yapım çalışmalarına başlanılan otoparkların, park yeri çözümünün yanı sıra sürücüleri, toplu ulaşımı kullanmaya da teşvik edeceğini belirten Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, otoparkların şehir içi trafiğini rahatlatacağını ifade etti. Hareketliliğin yüksek olduğu noktalarda trafik problemlerini çözmek için otoparkların kaçınılmaz olduğunu dile getiren Başkan Şahin: “Otopark probleminin doğrudan ve dolaylı çıktılarının kent hayatına etkileri, günümüzde göz ardı edilemeyecek boyutlara erişti. Özellikle günlük araç trafiği ve parklanma verilerini inceleyerek otopark sıkıntısının fazla olduğu yerleri tespit ettik. Otopark sıkıntısını minimuma indirerek uzun vadede otopark sıkıntısını tarihe karıştırmayı hedefliyoruz.” dedi.


 



Pendik Belediyesi



Geri Dön