24 / 04 / 2024

Pendik'te 1 ayda 7 açılış!

Pendik'te 1 ayda 7 açılış!

İSTANBUL Pendik Belediyesi, son bir aydan beri devam eden açılış şölenine ilk olarak Güllübağlar'da başladı. Afet Koordinasyon Merkezi ve Ek Hizmet Binası Güllübağlar'da düzenlenen törenle hizmete girdi.



Daha sonra Fevzi Çakmak Mahallesi Arif Nihat Asya Kültür Merkezi, Velibaba Mahallesi Ali Ulvi Kurucu Bilgi Evi ve Spor Merkezi, Dumlupınar Mahallesi Hamid Aytaç Kültür Merkezi, Dolayoba Spor Kompleksi ve Yenişehir Mahallesi Yahya Kemal Beyatlı Bilgi Evi ve Spor Merkezi'ni hizmete açtı. 


Ayrıca İBB tarafından yaptırılan Harmandere Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi de yine geçtiğimiz günlerde hizmete girdi. Açılışların yanaşıra, Ahmet Yesevi Kültür Merkezi ile Kavakpınar Kültür Merkezi'nin ve kentsel dönüşüme destek sağlayacak Harmandere Konutları'nın da temeli atılarak inşaatı başladı. 

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, "Açılan bilgi evlerinde gençleri çok derse boğmadan, sokak, hayat ve spor ile buluşturmak istedik. Bu merkezlerde sporla ders iç içe olacak" şeklinde konuştu. 

Başkan Şahin, ulaşımda gelinen noktaya da değinerek "Pendik'te  Marmaray  da dahil olmak üzere 22 metro istasyonu bulunacak. 2017'ye gelindiğinde Pendik ulaşımda en sorunsuz ilçe haline gelecek" dedi. 


Tünaydın


Geri Dön