20 / 04 / 2024

Pendik'te 2 mahallenin kentsel dönüşüm imar planları onaylandı!

Pendik'te 2 mahallenin kentsel dönüşüm imar planları onaylandı!

Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden biri olan Pendik’te kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Son günlerde bu konuda üç önemli gelişme kaydeden Pendik Belediyesi, dönüşüme yönelik önemli bir adım daha attı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  Batı Mahallesinin ardından 21 bin kişinin yaşadığı Orta ve Dumlupınar Mahalleleri kentsel dönüşüm imar planlarını da onayladı.   Dönüşüm planlarının yapıldığı riskli alan, Taşlıbayır bölgesinde 150.6 hektarlık (1 milyon 50 bin 600 m²) bölümü  kapsıyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kısa bir süre önce Pendik Burnu’nda yer alan ve ilçenin en değerli yerlerinden biri olan Batı Mahallesi İmar planlarını onaylamıştı


Kamuya ait hisseli arazilerde fiyatlar eşitlenecek

İmar uygulamaları sonucu oluşan hisseli arsalarda Maliye Hazinesi, Büyükşehir ve İlçe Belediyesinin farklı fiyat uygulaması üzerine Pendik Belediyesi fiyatların eşitlenmesi için girişimde bulundu. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in talebi üzerine İBB Başkanı Kadir Topbaş,  Yayalar-4 imar uygulaması ile oluşan İBB hisseli  arsalarda fiyatların makul düzeye düşürülmesi için yetkililere talimat verdi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin,  özel mülkiyete konu arsalarla hisseli hale gelen kamuya ait taşınmazlarda her kurumun farklı fiyat ve satış politikası izlediğini belirterek, “Bu sorunu çözmek için  Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Topbaş yetkili arkadaşlara talimat vererek satış bedellerinin Pendik Belediyesi ile aynı düzeye indirilmesini  istedi. Önümüzdeki günlerde Maliye Hazinesine ait hisselerin satış bedellerine yönelik İstanbul Defterdarımız ile de bir görüşme gerçekleştirip vatandaşlarımızın sorununu tamamen çözmeyi planlıyoruz” dedi.  


Belediye Hazine arazilerini tek tek devralıyor

Hazine arazilerini Milli Emlak’tan devralan Pendik Belediyesi, dönüşüm çalışmalarının başlaması amacıyla vatandaşları tapu sahibi yapıyor.  Belediye, son olarak  Yayalar 8 no’lu parseli de (Ertuğrulgazi-Sülüntepe Mahalleleri) Milli Emlak’tan devralarak  700 hak sahibini tapularına kavuşturmak üzere satış işlemlerine başlayacak.  Böylece Pendik’te Hazineye ait 17 adet parselden 8’nin devri gerçekleştirilmiş oldu.   


Geri Dön