25 / 04 / 2024

Pendik'te 2.5 milyon TL'ye bina, atölye ve depo!

Pendik'te 2.5 milyon TL'ye bina, atölye ve depo!

Pendik 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, İstanbul ili Pendik ilçesinde bulunan bina, atölye ve depoyu 2 milyon 591 bin 202,50 TL'den satışa çıkardı. Satış, 10 Eylül 2012 Pazartesi günü 14:00-14:10 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;


PENDİK 1. (SULH HUKUK MAHKEMESİ) SATIŞ MEMURLUĞUNDAN GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI

2011/6 satış


İzalei şuyuu suretiyle satışına karar verilen Pendik Şeyhli mah. 7491 ada, 9 parselde kayıtlı 2.203,55 m2 miktarlı arsa vasıflı taşınmaz üzerindeki muhtesatlar ile birlikte icra iflas kanuni hükümlerine tevfikan açık artırma suretiyle satılacaktır.

GAYRİMENKULÜN EVSAFI: Satışa konu parsel Pendik ilçesi Sabiha Gökçen Uluslar arası havaalanı karşısında Kaynarca caddesine yakın bir mesafededir. Çevresinde pek çok sanay yapıları bulunmaktadır. Parselin üzerinde 3 adet yapı yer almaktadır. Bu yapıların bir tanesi konut, bir tanesi depo nitelikli bir tanesi de tek katlı atölye tipindedir.

a)Konut olarak kullanılan yapı: Betonarme karkas yapı tarzında inşa edilmiş olup, zemin kat+2 normal kattan oluşmaktadır. Mesken olarak kullanılmakta olup çatılıdır. Zemin alanı yaklaşıl' 120 m2 normal katları 140 m2dir. Binanın toplam inşaat alanı yaklaşık 400 m2 olarak tespit edildiği, basit ve eski bir yapı olup, bahçe içerisinde bulunmaktadır. Yanında 20 m2’lik bir çardak yeı almaktadır. Sıvalı, badanalı ve yıpranmış bir bina hüöiyetindedir. Bütün katları konut olarak kullanılmakta olup, bahçesinde çeşitli yaş ve cinste, ağaçlar, meyveler, çiçekler ve süs bitkiler bulunmaktadır. Çevresi duvarla çevrili olup, kendi halindedir.

b)Atölye olarak kullanılan yapı: Betonarme ve çelik konstrüksiyon (yapı) olarak inşa edilmiş tek katlı bir yapıdır, içinde sac kesim işi ile iştigal olunmaktadır. Zemini beton olup, arka yanınd; asma katı bulunmaktadır. İşyeri olarak kullanılmakta olup, yarıya kadar duvar yüksek kısmı panel çevrilidir. İçinde yazıhanesi bulunmaktadır. Makas sistemli çatısı panel örtülüdür. Yaklaşık 40( m2 zemin alanlıdır. Asma katı ile birlikte 450 m2 civarındadır.

c)Depo olarak kullanılan yapı: Tipik bir baraka ve depo niteliğindedir. Tek katlıdır. Zemini betondur. Çatılı olup zemin alanı yaklaşık 250,00 m2 civarındadır. Çelik konstrüksiyon tipindt yapılmıştır. Çevresi sac kaplıdır.

Davaya konu olan parselin bulunduğu yerde sanayi yapılarının olduğu, çevresinde küçük sanayi yapıları yer almaktadır. Ulaşımı kolay olup, albenili bir bölgede kalmaktadır. Belediyenin bütüı ; alt yapı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Çevresinde sanayi arsaları oldukça azdır.

GAYRİMENKULÜN İMAR DURUMU: Pendik Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğünün 21/05/2012 tarihli imar durum belgesinde parselin 1/1000 ölçekli 30/09/2011 tastik tarihi ; şeyhli Kurtköy Sanayi Bölgesi Uygulama imar Planında; kısmen yolda, kısmen de (Taks:0,40) yapılanma şartlarında, küçük sanayi alanında kalmaktadır.

GAYRİMENKULÜN MUHAMMEN KIYMETİ: Pendik 1. Sulh Hukuk Mahkemesinin 2011/1230 esas 2012/434 karar sayılı ve 28/03/2012 tarihli kesin kararına göre parselin üzerindek muhtesatlar ile birlikte toplam bedeli 2.591202,50 TL’dir.

SATIŞ ŞARTLARI: 1-1. Satışı 10/09/2012 günü saat 14:00’den 14.10'a kadar Pendik Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edi | len kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar, varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla gayrimenkulun 20/09/2012 günü aynı saatte aynı yerde 2. artırmaya çıkarılacaklardır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü sak j kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40’ını bulması ve satış isteyeni | alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır Satış peşin para iledi i alıcı istediğinden 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, tapu harç ve masrafları ve K.DV.’si alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir) Bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dahil olan iddialarını dayanaç i belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılanlardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri tedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğe zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hük^e hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu farkı ve temin; i bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/6 sayılı satış dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 06/07/2012

(Basın: 47937) - www.bik.gov.tr)


İlan için tıklayın!


Geri Dön