20 / 04 / 2024

Pendik'te 5 tesis hizmete açıldı!

Pendik'te 5 tesis hizmete açıldı!

Pendik Belediyesi, ilçedeki yatırımları tamamlamadaki hızıyla parmak ısırtıyor. Bir yıl önce temeli atılan üç kültür merkezi ile birlikte beş açılış peş peşe gerçekleştirildi.



Geçtiğimiz yıl Pendik’te inşa edilmeye başlanan ve mimarileriyle dikkat çeken çok amaçlı kültür merkezleri, belediye ekiplerinin gece gündüz süren çalışmasıyla bir yılda tamamlandı. İçlerinde sağlık, eğitim, kültür ve spor alanında hizmetlerin yer aldığı dört merkez, düzenlenen törenlerle hizmete girdi. Açılış törenlerine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kosovalı şehidin adı verildi


Çamlık Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 8 bin metrekarelik Kosovalı Şehit Adem Yaşari Park'ının içinde suni çim futbol sahası, çocuklar için oyun grupları,  fitness alanı, bisiklet ve koşu parkurları bulunuyor.  Kosova savaşının milli kahramanının adını yaşatacak parkın açılışına Kosova İstanbul Başkonsolosu Rahim Morina da katıldı.


Her noktaya hizmet


Pendik’te “Her noktaya hizmet” anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin “Biz yerel seçimlerden önce temellerini attığımızda, seçimden sonra unutulur diyenler oldu. Ancak bir yılda tamamlayarak tek tek hepsini hizmete kazandırdık" diye konuştu.


AHMEDİ HANİ OLDU


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın katılımıyla Kavakpınar Mahallesi’nde hizmete açılan kültür merkezine, 17. yüzyıl ozanı Ahmedi Hani’nin adı verildi. Başkan Şahin, “Büyük bir âlim, bilgi adamı ve kardeşliğin sembolü olmuş Ahmedi Hani'nin adını bu kültür merkezine vermekten mutluluk duyuyoruz" dedi. 


Osmanlı'dan esinlendi


Pendik'e artı değer katan kültür merkezlerinden biri Ahmet Yesevi Mahallesi’nde hizmete girdi. Osmanlı mimarisinden esintiler sunan 4 bin 600 metrekare alana sahip kültür merkezinde İSMEK kursu, aile sağlığı merkezi, sergi alanları, gençlik merkezi, pilates ve fitness salonları, dernek lokali ve kafeterya bulunuyor.


İKİ MUTLULUK BİR ARADA


Velibaba Mahallesi'nde tamamlanan Akşemseddin Kültür Merkezi,  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından hizmete açıldı.  Törende ayrıca gecekondu sorununun çözümünde kullanılmak üzere inşaa edilen 126 dairelik sosyal konutların teslime alımı da gerçekleştirildi.


GERÇEK BiR GÖNÜL ADAMI 


Özellikle ilçedeki çocuk ve gençlerin ihtiyaçları düşünülerek inşa edilen Bilgi Evi ve Spor merkezlerinin 4.’sü Fatih Mahallesi'nde hizmete girdi.  Başkan Şahin, “Gerçek bir gönül adamıydı” dediği Neşet Ertaş’ın adını taşıyan ve Eski Türk mimarisinde inşa edilen merkezde hem eğitim ve kültür, hem de sportif faaliyetlerin tek çatı altında verileceğini söyledi. 


Akşam


Geri Dön