23 / 04 / 2024

Pendik'te tapular 15 gün içinde hazırlandı!

Pendik'te tapular 15 gün içinde hazırlandı!

Pendik'te tapular 15 gün içinde hazırlandı. Pendik İlçe Tapu Müdürlüğü, 15 bin tapu işlemini 15 gün içinde bitirerek, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin'e teslim etti.



Çamçeşme, Güllübağlar ve Kavakpınar mahallelerinde hak sahiplerine dağıtılacak 15 bin tapu, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin tarafından İlçe Tapu Müdürlüğü'nden teslim alındı. Başkan Şahin, bölgede zorlu ve özverili bir çalışma süreci sonucunda mülkiyet sorununu başarıyla çözdüklerini belirtti. 


İstanbul'da imar sorununu çözmedeki hızıyla öne çıkan Pendik Belediyesi, 15 bin tapuyu daha sahiplerine dağıtıyor. İmar uygulama çalışmalarının devamında Çamçeşme, Güllübağlar ve Kavakpınar mahallelerinin mülkiyet sorununu çözen Pendik Belediyesi, 200 hektarlık alanda 15 bin tapu verecek. Pendik Tapu Müdürlüğümden tapuları teslim alan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, büyük ve sorunlu bir alanda mülkiyet konusunu başarıyla çözdüklerini belirtti. Başkan Şahin, "Zorlu ve özverili bir süreç sonunda yapılmış en iyi imar uygulamalarından biri oldu. 


Bu kadar çok malikin bulunduğu, karmaşık ve duruma göre farklılıklar gösteren belki de gelmiş geçmiş en karışık imar problemini çözdük. Bunun için hem büyük özveri, hem de tapu ve kadastroda inisiyatif almak gerekti. Sorunu hukuki yoldan çözülemeyen 2 kişinin problemi de takas yoluyla giderildi. Kavakpınar, Güllübağlar ve Çamçeşme mahallelerinde vatandaşlarımızın ve kamunun bundan sonra mülkiyet ile ilgili problemi kalmayacak" dedi. 


Başkan Şahin, bundan sonra bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını belirterek, "Biz aslında kentsel dönüşümle ilgili konuyu 2 yıl önce çözdük. İmar uygulamasına temel olacak tapuların dağıtılması bittiği gün bu çalışmalar başlayacak. 


Bölge, şehirleşmenin en iyi örneklerinden biri olacak" dedi. 

15 günde imza rekoru kırdı Hak sahiplerini tapularına kavuşturmak için büyük bir hızla çalışan Pendik İlçe Tapu Müdürlüğü de, 15 bin tapunun işlemini 15 gün içinde bitirerek büyük bir başarı örneği gösterdi. Tapuları tek tek imzalayan Pendik Tapu Müdür Yardımcısı İbrahim Yılmaz, 1.5 yıldan beri burada çalıştığını belirterek, "Mevcut imar parselleriyle ilgili imzaları ben attım. Vatandaşların tapularına bir an önce kavuşması için hepsini 15 gün içinde bitirerek tamamladım. Daha önce böyle bir süreç vasamamıstım" dedi. 


Tünaydın


Geri Dön