19 / 03 / 2024

Pendik'te yeni tesisler baharda hizmete açılacak!

Pendik'te yeni tesisler baharda hizmete açılacak!

Çok sayıda sosyal tesis kazanan Pendik, yenileriyle buluşuyor. Ahmet Yesevi Kültür Merkezi Mart, Kavakpınar Kültür Merkezi ile Velibaba Sosyal konutları Nisan, Hükümet Konağı ise yaz başında hizmete girecek.



Ahmet Yesevi Kültür Merkezi 

Bünyesinde bulunan fonksiyonlarıyla kente sosyal, kültürel, spor ve sağlık alanında artı değer katan kültür merkezlerinden biri Ahmet Yesevi Mahallesinde hizmete girmeye hazırlanıyor. Osmanlı mimarisinden esintiler sunan kültür merkezinin dış cephe ve iç mekân düzenlemeleri devam ediyor. 4 bin 600 metrekare inşaat alanına sahip kültür merkezinde İSMEK kursu, aile sağlığı merkezi, çok amaçlı salon, gençlik merkezi, fitness salonu gibi birimler bulunacak. Merkezin Mart ayında tamamlanması hedefleniyor. 



Kavakpınar Kültür Merkezi 

Geçtiğimiz yıl Mart ayında inşasına başlanan 4 bin 500 metrekare alana sahip Kavakpınar Kültür Merkezi artık tamamlanma aşamasına geldi. Dış cephe kaplaması devam eden merkezin Nisan ayında bitirilmesi hedefleniyor. Merkezde halı saha, fitness salonu, gençlik ve etüt merkezleri, kütüphane ile kafeterya bulunacak. 



Velibaba Sosyal Konutlar 

Gecekondu probleminin çözümünde kullanılmak üzere inşasına başlanılan Velibaba Sosyal Konutlarında artık son rötuşlar yapılıyor.. Üç blok olarak inşa edilen konutların peyzaj düzenlemesi ise devam ediyor. 

Kentsel dönüşüm çalışmalarında gecekondu tasfiyesinde kullanılacak konutlarda 126 daire yer alacak. Konutların Nisan ayında tamamlanması öngörülüyor. 



Harmandere Sosyal Konutlar 

Kentsel dönüşüm amaçlı inşa edilen ikinci konut projesi de Harmandere Mahallesinde yükseliyor. Yüzme havuzlu lüks konutlar 3 blok olacak. Konutlardan C bloğun kaba inşası tamamlandı. A blok'ta ise kaba inşaat devam ediyor. B bloğun inşa hazırlıkları ise sürüyor. 156 konutun yer alacağı yaşam alanı içinde hem kışın hem de yazın kullanılabilecek kapalı yüzme havuzu da yer alacak. 



Esenler Spor Kompleksi 

Pendik Belediyesinin talebi üzerine İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Esenler Mahal lesi'ne kazandırılacak Spor Kompleksi'nin inşa çalışmaları hızla devam ediyor. Çelik konstrüksiyon üzerine inşa edilen kompleks toplam 12 bin metrekare alana sahip olacak. İçinde yüzme havuzu, basketbol salonu, çok amaçlı salon, fitness salonu, minder sporları alanı, kafeterya, kreş, ofisler ve sinema salonu yer alacak. Ayrıca gençler için etüt merkezinin de bulunacağı kompleks, tamamlandığında bölgenin en önemli spor ve kültür merkezi olacak.


Tünaydın


Geri Dön