28 / 03 / 2024

Pendik'te yer altına 3 bin araçlık otopark inşa edilecek!

Pendik'te yer altına 3 bin araçlık otopark inşa edilecek!

Pendik Tren İstasyonunun bulunduğu bölgede yer altına 3 bin araçlık dev bir otopark inşa edilecek



Yıllardır içten içe çürüyen, harabe haline gelen Pendik Tren İstasyonu için dev bir proje başlatılıyor. Asma katlı çarşısı, iş merkezi ve yeraltı otoparkıyla mis gibi olacak

Bakımsızlık nedeniyle harabeye dönen Pendik Tren istasyonu, belediyenin yeni bir projesiyle güzel bir görünüme kavuşacak. Belediye, ilçedeki otopark kapasitesini artıracak yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

TCDD DEPOSU YIKILIYOR
Tren istasyonunun bulunduğu bölgede yer altına 3 bin araçlık dev bir otopark inşa edilecek. Projede yer altına inşa edilecek otoparkla birlikte TCDD'ye ait bir deponun yıkılması ve asma katlı bir çarşının da inşa edilmesi yer alıyor, ilçenin otopark sorununu büyük ölçüde çözmesi beklenen proje ile ayrıca bölgeye yeni bir çarşı ve iş merkezi de kazandırılmış olacak.

Belediye Başkanı  Dr. Salih Kenan Şahin, hedeflerinin uzun vadede otopark sıkıntısını gidermek olduğunu söyledi. Projenin bir amacının da bölgeyi fiziki anlamda güzelleştirmek olduğunu belirten Başkan Şahin, bu amaçla çalışmalara şimdiden başladıklarını söyledi. Belediye Başkanı Şahin şöyle devam etti:

BÖLGE CANLANACAK

"Yer altına inşa edeceğimiz otopark ile bölgedeki otopark sıkıntısını minimuma indirmeyi planlıyoruz. Ayrıca otoparkın üzerine 5 metre yükseklikte asma katlı bir çarşı ve iş merkezi binası kurmayı planlıyoruz. Projenin otopark bölümü 2.5 yıl içinde tamamlanacak. Yapılacak iş merkezi ve çarşının, bölgemize büyük bir canlılık getirmesini bekliyoruz. Nüfusu giderek artan ilçemizin böyle bir iş merkezine ihtiyacı var."
HaberTürk


Geri Dön