10 / 05 / 2024

Pendik'teki hurda araçlar MKE'ye gidecek!

Pendik'teki hurda araçlar MKE'ye gidecek!

Pendik Belediyesinin hurda araç oto parkı sahipsiz araçlarla doldu. Gelen şikayetler doğrultusunda belediyenin hurda araç deposuna çekilen kullanılmaz durumdaki araçlar, yasal bekleme süresi sonunda MKE’ye teslim ediliyor.



Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, ilçe bazında kullanılamayan (hurda) araçlarla ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşlardan ve bölge ekiplerinden gelen şikayetler doğrultusunda ayda ortalama 3-4 araç belediyenin hurda araç deposuna çekiliyor. Hurdalığa kaldırılan araçların özellikle madde bağımlıları tarafından sahiplenilmesi ve kullanılması engellenirken,  belediyenin Güllübağlar Mahallesi’nde bulunan hurda araç oto parkı da ömrünü tamamlamış araçlarla doldu. 


Hurda araçlar sahiplenilmezse MKE’ye


Ekipler, çalışır vaziyette olan araçları ve  üzerinde yasal blokesi bulunanları hurdalık bünyesine almıyor. Toplanan araçlar hakkında ilgilisinin kimlik ibrazı ve aracın kendine ait olduğunu kanıtlamasından sonra kanun gereği çekim parasını ödeyerek aracını geri alabiliyor. Geri alınmayan araçlar depoda numaralandırılarak bekletiliyor. Yasal bekleme süresi dolan araçlar Makine Kimya Endüstrisi’ne (MKE) teslim ediliyor.


Pendik Belediyesi


Geri Dön